Hlavní obsah

Biatlonová superstar v tvrdé palbě! Wiererová čelí hněvu fanoušků

Stockholm/Praha

Vlna nevole a kritiky se snáší na hlavu elitní italské biatlonistky Dorothey Wiererové. Půvabná trojnásobná světová šampionka čelí na sociálních sítích hněvivým poznámkám poté, co na víkendovou generálku před startem nového ročníku Světového poháru do švédského Idre přiletěla soukromým tryskáčem. Jednatřicetiletá biatlonová ikona však tvrdí, že tento způsob dopravy byl pro ni v dané situaci jedinou možnou alternativou.

Foto: Profimedia.cz

Elitní italská biatlonistka Dorothea Wiererová rozzlobila některé příznivce.

Článek

Nový ročník Světového poháru odstartuje za necelé dva týdny v Östersundu, první závody jsou na programu 27. a 28. listopadu. I tentokrát bude Wiererová, dvojnásobná vítězka seriálu z let 2019 a 2020, patřit k hlavním favoritkám. Na sever Evropy vyrazila privátním strojem a svůj transport dokumentovala fotografií z paluby na svém Instagramu, zatímco zbytek italského týmu se vydal na cestu o den později běžnou linkou do Osla a odtamtud pak musel urazit dalších 300 km.

Fakt, že Wiererová vyrazila sama o 24 hodin dříve a použila soukromý let v době, kdy se ve světě řeší otázka podpory ekologických způsobů dopravy ve snaze zmírnit proces globálního oteplování, řadu uživatelů sociálních sítí pobouřil. Podobnému tlaku čelila před časem i šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová za to, že soukromý letoun použila na 50 km dlouhou cestu mezi Vídní a Bratislavou. Italská biatlonová hvězda se ale brání.

„Měla jsem v Idre domluvená natáčení pro televizi, letět dříve než ostatní členové týmu byla jediná možnost, jak dostát včas svým závazkům. Kdyby někteří moji kritici měli tolik povinností jako já, snad by to pochopili," vzkázala Wiererová svým oponentům ve švédském listu Expressen.

Podporu však nenašla ani u jejího někdejšího sportovního kolegy: „Dokážu pochopit, že jsou lidé naštvaní a frustrovaní. Její chyba, že se soukromými lety chlubí. Nikdo po ní nechce, aby jela autobusem nebo vlakem, ale mohla letět s italským týmem," uvedl v Expressenu bývalý švédský biatlonista Björn Ferry.

Není známo, zda či jak se kritika veřejnosti podepsala na psychickém rozpoložení italské biatlonové stálice, nicméně v kontrolních závodech v Idre v soubojích s domácími reprezentantkami nijak nezazářila. V sobotním sprintu i v nedělním zkráceném vytrvalostním závodu skončila shodně sedmá.

Je v pořádku, že biatlonistka Dorothea Wiererová odletěla do Švédska sama v soukromém tryskáči?
Ano
77,1 %
Ne
22,9 %
Celkem hlasovalo 16228 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články