Hlavní obsah

Biatlonový král prozradil zásadní zprávu

Oslo/Praha

I přes otcovskou pauzu na přelomu roku se nakonec radoval z celkového triumfu ve Světovém poháru. Současný biatlonový král Johannes Thingnes Bö však nehodlá jít ve stopách svého slavného krajana Oleho Einara Björndalena, který si protáhl kariéru až do 43 let, a konec závodní dráhy plánuje mnohem dříve.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Norský biatlonista Johannes Thingnes Bö s křišťálovým glóbem pro celkového vítěze Světového poháru.

Článek

Šestadvacetiletý Nor v rozhovor pro stanici TV2 dokonce oznámil přesně, kdy hodlá s kariérou skončit. „Pojedu na olympiádu v roce 2026 a to bude konec," prozradil.

V následujících letech už se na trati nebude potkávat s velkým soupeřem Martinem Fourcadem, jenž ukončil závodní činnost po posledním závodě sezony ve finském Kontiolahti.

„Mám stále velkou motivaci. Myslím, že olympiáda v roce 2026 v Itálii bude úžasná a pro mě bude znamenat vrchol. Bude přirozené potom skončit," pokračoval Bö.

Razantně odmítl, že by chtěl Světový pohár a šampionáty objíždět ještě jako čtyřicátník, podobně jako Björndalen.

„Ne! Myslím, že až mi bude 33 let (v roce kdy bude ZOH 2026) bude načase začít žit jiný život než ten sportovní. V tu dobu už navíc budu mít kariéru hodně dlouhou," vysvětloval.

Mimochodem Björndalen vyhrál 95 závodů Světového poháru v biatlonu (jeden i v běžeckém lyžování), to Bö triumfoval zatím ve 47.

Reklama

Související témata: