Hlavní obsah

Bizár v ruském biatlonu. Nebyly náboje, střelba se jen předstírala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlon v Rusku občas umí nabídnout i hodně bizarní příhody. O uplynulém víkendu zaujal průběh republikového šampionátu v udmurtském Iževsku, kde biatlonisté závodili bez střelby. Sice jezdili s puškami na zádech, jenže střelbu jen imitovali. Důvod netradičního počínání byl prostý. Nebyly náboje.

Foto: Profimedia.cz

Biatlon, ilustrační foto.

Článek

Předseda biatlonové federace Udmurtska Ivan Čerezov vysvětlil průběh závodů bez střelby tím, že zkrátka neměl čas náboje nakoupit. Nicméně na konání závodů bez střelby neviděl nic špatného.

„Na tomto šampionátu se nestřílelo proto, že nebyl čas koupit náboje. Procedura nákupu totiž není jednoduchá. Nestihli jsme udělat nákup do potřebné časové lhůty. Mohli jsme tak závody úplně zrušit, my ale soutěže potřebujeme," vysvětloval Čerezov pro server Matč TV.

Šéfa ruského biatlonového svazu Viktora Majgurova ale jeho výklad moc nenadchl.

„Ivan Čerezov mi vysvětlil, proč se to stalo. Je děsivé, že se nedokázali na závody pořádně připravit. To je hrozné," stěžoval si Majgurov.

Naštvaná byla i vítězka dvou závodů v Udmurtsku Zlata Bolotovová. „Nakonec ze závodů byl spíš jen rychlostní trénink. Bylo divné přijet do cíle, aniž bych vystřelila. Jely jsme vlastně jen jako lyžaři, jenom jsme opakovaně sundávaly pušku ze zad a simulovaly střelbu. Ale z vlastní zkušenosti vím, že když jen trénujete a nestřílíte, tak se ve střelbě zhoršujete," posteskla si vítězka v rozhovoru pro Championat.ru.

Reklama

Související témata: