Hlavní obsah

Mistrovství světa? Biatlonová hvězda Öbergová má jiný ambiciózní cíl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světový šampionát v biatlonu, který se uskuteční od 8. do 19. února příštího roku v německém Oberhofu, bude jedním z vrcholů nadcházející sezony. Nikoliv však pro Elviru Öbergovou. Třiadvacetiletá švédská hvězda si vytýčila jiný ambiciózní cíl: triumf v celkovém pořadí Světového poháru!

Foto: Profimedia.cz

Švédská biatlonistka Elvira Öbergová na střelnici během závodu Světového poháru v Kontiolahti.

Článek

V minulé sezoně jí křišťálový globus unikl, s 823 body skončila druhá za norskou ikonou biatlonového sportu Marte Olsbuovou-Röiselandovou. Druhé místo jí patřilo rovněž v celkovém hodnocení sprintu, stíhačky i závodů s hromadným startem. To se má ale změnit...

A protože IBU na nedávném kongresu v Salcburku potvrdila, že už nebude od příští sezony přidělovat body do Světového poháru na závodech mistrovství světa, má mladší z dua sester Öbergových jasno.

„Světový pohár je pro nás biatlonisty něco opravdu speciálního, navíc je v něm možné získat pochopitelně více medailových úspěchů než na mistrovství světa," vyložila švédská olympijská šampionka ve štafetě pro stanici SVT Sport.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Markéta Davidová během sprintu na letním mistrovství světa v biatlonu.

V nové sezoně Světového poháru, která začíná 26. listopadu ve finském Kontiolahti a vyvrcholí 19. března v Holmenkollenu, je na programu celkem 30 závodů. V minulém ročníku SP získala Elvira Öbergová čtyři individuální prvenství, naproti tomu jejím nejlepším výsledkem na světovém šampionátu v Pokljuce byla dvě čtrnáctá místa ve stíhačce a v závodu s hromadným startem.

„Nemůžu říct, že jsem takové výsledky čekala, i když jsem cítila, že jsem se v přípravě před minulou sezonou enormně zlepšila a věřila, že můžu zaútočit na ty nejlepší ve Světovém poháru," uvedla v rozhovoru pro portál biathlonworld.com.

Nyní věří, že v březnu 2023 bude stát po posledním podniku SP na stupni nejvyšším.

Reklama