Hlavní obsah

Bude to slyšet až v Praze a já se těším. Charvátová změnila myšlení a je dívkou z plakátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před čtyřmi lety se postarala o biatlonovou senzaci, když v Anterselvě získala ve sprintu světový bronz. Od té doby zažila i sezony, kdy jí byla elita vzdálená, ale letos se Lucie Charvátová opět výrazně připomněla osmým místem na Světovém poháru v Ruhpoldingu. Rovněž ve sprintu, tedy disciplíně, kterou v pátek v 17:20 vstoupí do mistrovství světa.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lucie Charvátová v pátek vstoupí do biatlonového světového šampionátu

Článek

Návštěvníci šampionátu v Novém Městě na Moravě ji ale často zahlédnou ještě dříve, než dorazí do Vysočina areny. Její podobizna zdobí billboardy výrobce lyží u silnice.

„Nikdy jsem na billboardu nebyla, tak je moc pěkné, že jsem to během kariéry dotáhla až tak daleko,“ usmívala se 31letá biatlonistka, která závodí na lyžích značky Kästle, tedy stejné jako třeba lyžařská a snowboardová hvězda Ester Ledecká.

Na rozdíl do reprezentačních kolegyň Markéty Davidové a Jessiky Jislové, které se představily ve smíšené štafetě, zatím stejně jako Tereza Voborníková nezažila bouřící kulisy Vysočina areny při mistrovství světa. Ale pro účastnici sedmi světových šampionátů to není nic, z čeho by se předem roztřásla. Na rozdíl od minulých let…

„Je to posun v mém životě. Když jsem bývala mladší a závodila tu, dost mě to stresovalo. Říkala jsem si, že se na mě lidi dívají a neměla bych to pokazit,“ vybavuje si.

„Ale vloni, když jsem tu na Světovém poháru zrovna nezávodila, jsem koukala na tribuny a viděla sílu diváků, že jsou tady proto, aby nás podpořili, tak jsem si uvědomila, že to je síla, kterou od nich můžu dostat,“ popisuje svoji změnu myšlení.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Lucie Charvátová z České republiky během tréninku před ve Vysočina areně

Podle organizátorů by mělo na stadion a k tratím dorazit v pátek ještě více diváků než na smíšenou štafetu, závěr úvodního týdne už fanoušci vyprodali. A tak budou hlasitě prožívat každý úspěch, ale i neúspěch na střelnici.

„Nedá se od toho samozřejmě odstřihnout, protože co tu dělá tribuna, musí být slyšet až v Praze. A já si z toho musím vzít to dobré. Na diváky se moc těším, věřím, že se s tím poperu dobře a kdyžtak mi hlavu neutrhnou,“ usmála se rodačka z Hradce Králové.

Zvlášť, když bude mít v hledišti i své věrné podporovatele. „Mamka s taťkou dorazí, to je jasné. A přijede můj fanklub, který se trošku rozrůstá, jsou tam lidé aktivní i na sociálních sítích, kteří mě podporují za všech okolností a brání na sociálních sítích, za to jim moc děkuju,“ doplnila Charvátová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.