Hlavní obsah

Bývalý biatlonista spáchal ve 43 letech sebevraždu. Smutní i Krčmář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl synovcem Konrada Hallenbartera, který v 80. letech patřil k nejlepším běžcům historie. Od malička se věnoval pod vedením svého strýce rovněž běhu na lyžích, ale v roce 2002 si ho získal biatlon. Simon Hallenbarter strávil deset sezon ve Světovém poháru, několikrát dosáhl na umístění v top 10 a třikrát reprezentoval Švýcarsko na zimních olympijských hrách. Po konci kariéry se potýkal s psychickými problémy, se kterými se rozhodl skoncovat tím nejhorším možným způsobem.

Foto: Swiss Biathlon Team, Facebook

Bývalý švýcarský biatlonista Simon Hallenbarter spáchal sebevraždu.

Článek

Švýcarským biatlonem otřásla smutná zpráva. Ve věku 43 let se rozhodl ukončit svůj život bývalý biatlonista Simon Hallenbarter, synovec Konrada Hallenbartera, který v roce 1983 vyhrál slavný Vasův běh. Simon se biatlonu začal věnovat až ve svých 23 letech, do té doby kráčel ve stopách svého strýce.

Už v sezoně 2003/04 se probojoval do Světového poháru, ve kterém během 10 sezon vybojoval desetkrát umístění mezi nejlepší desítkou. Nejlépe byl dvakrát šestý. Na světovém šampionátu se nejlépe umístil na 9. místě ve sprintu v roce 2009. Na olympijských hrách se mu nejvíce dařilo ve Vancouveru v roce 2010, kde skončil šestnáctý. Celkem se zúčastnil tří olympiád.

Hallenbarter ukončil kariéru v roce 2014. V tomto roce převzal po svém strýci vedení sportovního obchodu. O úmrtí bývalého biatlonisty, který spáchal sebevraždu během dovolené se svou přítelkyní, informoval švýcarský biatlonový tým na svých sociálních sítích.

Zprávu o smrti švýcarského sportovce sdílel i český biatlonista Michal Krčmář. „Odpočívej v pokoji,“ napsal.

Reklama