Hlavní obsah

Italská biatlonistka Vittozziová je po operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevydařená sezona je minulostí, elitní italská biatlonistka Lisa Vittozziová už spřádá plány pro další ročník. Přípravu hodlá zahájit příští měsíc, ještě předtím však přišla na řadu dlouho plánovaná operace, informovala bronzová olympijská medailistka ze štafety v Pchjongčchangu z roku 2018 fanoušky prostřednictvím svého oficiálního instagramového účtu.

Foto: Profimedia.cz

Italská biatlonistka Lisa Vittozziová na trati závodu SP v Hochfilzenu.

Článek

Sedmadvacetiletá Vittozziová si v poslední době stěžovala na problémy s dýcháním, i díky nim nedokázala navázat na úspěchy z roku 2019, kdy získala stříbro na MS v Östersundu a v celkovém pořadí Světového poháru obsadila druhé místo hned za svojí slavnější krajankou Dorotheou Wiererovou. Příčinou potíží byla vychýlená nosní přepážka, kterou jí nyní lékaři na klinice v Tolmezzu operovali.

Italská biatlonistka sdílela na svém Instagramu fotografii z nemocničního lůžka s informací, že zákrok proběhl úspěšně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lisa Vittozzi (@lisa_vittozzi)

Dvojnásobná světová juniorská šampionka debutovala ve Světovém poháru v roce 2014, v zatím nejúspěšnější sezoně 2018/2019 vyhrála své první dva závody. Od té doby se jí však nedaří na předchozí úspěchy navázat, vedle běhu se trápila zejména při střelbě vleže. Vittozziová věří, že úspěšná operace by měla být základem pro lepší závodní budoucnost.

Reklama