Hlavní obsah

Chodí mi spousty zlých zpráv, přiznává biatlonistka. Nenávist vyvolal těsný finiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na cílové čáře se jí podařilo soupeřku těsně porazit, ale místo aplausu sklízí spíše hněv od lidí z vlastní země. Biatlonistka Linn Perssonová totiž porazila v nedělním finiši závodu s hromadným startem v norském Oslu krajanku Elviru Öbergovou v souboji o čtvrtou příčku o jednu desetinu sekundy, čímž ji připravila o zisk malého glóbu za disciplínu a tím pádem i finanční prémii v přepočtu zhruba čtvrt milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Linn Perssonová (vlevo) předává štafetu Elviře Öbergové při závodu v Otepää. O týden později v Oslu ji ve finiši připravila o zisk malého křišťálového globu v závodech s hromadným startem.

Článek

Perssonová přiznala, že jí od nedělního závodu chodí dost ošklivé zprávy. „Dostala jsem opravdu spoustu zlých vzkazů," uvedla 27letá závodnice pro švédskou televizi STV.

Podle části rozzlobených fanoušků měla nechat mladší ze sester Öbergových vyhrát, aby trofej zůstala švédské závodnici, místo níž nakonec ovládla celkové hodnocení SP v závodech s hromadných startem Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová.

Sama Öbergová sice vypadala dost sklesle, když jí televizní reportérka bezprostředně po dojezdu oznámila, že jí malý glóbus těsně unikl vzhledem k tomu, že Braisazová-Bouchetová závod vyhrála. Na krajanku, která ji o potřebné čtvrté místo připravila, se alespoň v rozhovorech nezlobila.

„Nemám žádné právo být na Linn naštvaná," uvedla. „Měla jsem to ve svých rukou, ale v závěru už jsem byla příliš unavená. Je to trochu hořké. My jsme ale dobrý tým, takové věci se prostě mohou stát. Není to konec světa, vypořádáme s tím bez problémů," ujišťovala Öbergová.

Část fanoušků to ale vidí jinak. „Nejtěžší pro mě je, že si lidé myslí, že jsem Elvíře nepřála vítězství, což je absolutní nesmysl. I když chápu, že to vypadá celé trochu zvláštně a nepříjemně," vysvětlovala Perssonová.

„Nikdo samozřejmě dostávat ošklivé zprávy. Otázkou je, proč někdo posílá takové věci. Na to nemám odpověď," dodala Perssonová.

Reklama

Související témata: