Hlavní obsah

Čtyřicet sekund hrůzy, přiznal Krčmář. Mikyska se ve finiši pomstil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Startovní číslo sedm předznamenalo stejné umístění v cíli. Smíšená štafeta českých biatlonistů mohla v Novém Městě na Moravě pomýšlet i výše, jenže to by její nejzkušenější člen Michal Krčmář musel lépe zvládnout střelbu vleže, po níž musel na trestné kolo…

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Markéta Davidová vysílá na třetí úsek smíšené štafety Michala Krčmáře.

Článek

„Ta ležka byla čtyřicet sekund hrůzy,“ ulevil si po závodě. V neděli dopoledne sužoval Vysočina Arenu silný vítr, s nímž si neporadil. „Buď jsem ho špatně přečetl, nebo jsem ho řešil až moc,“ pokrčil rameny Krčmář, s nímž absolvovali závod Tereza Voborníková, Markéta Davidová a Tomáš Mikyska.

Oproti mistrovství světa si Češi o dvě místa pohoršili, když Mikyska zvládl k nadšení opět zaplněných tribun finiš proti Rakušanovi Haraldu Lemmererovi. „Na trati mi pořád šlapal na hůlky, to mi docela vadilo. Tak jsem mu to ukázal,“ smál se český finišman.

Někteří favorité vyslali oslabené sestavy. Norové jeli bez bratrů Boeových, kteří měli už před sobotní stíhačkou, jíž ovládli, pozitivní test na covid, a i když byl následný negativní, v neděli dostalo volno. Podobně na tom byli Francouzi mj. bez vedoucí ženy Světového poháru Julie Simonové, přesto dokázali zvítězit.

„Jenže Norové mají tolik kluků do desítky ve svěťáku a Francouzi štafety umějí, nepřemýšleli jsme, že je naděje na úspěch kvůli tomu větší. Ale nevyužil jsem šance udržet štafetu vepředu,“ vytýkal si Krčmář.

Biatlonisty čeká hned v pondělí přesun na další zastávku Světového poháru do Östersundu. „Program je náročný, i dneska už jsem měla unavené nohy,“ přiznávala Davidová. Skvělé novoměstské publikum ale regeneraci urychlovalo.

„Hlavně díky divákům jsme si to tady všichni užili. Myslím, že nám prominuli i některé výsledky, které nebyly podle našich představ, ale můžou si být jisti, že jsme tady nechali všechno, aby z nás měli radost,“ hlásila Davidová, která také hned po svém úseku vyrazila mezi fanoušky rozdávat podpisové kartičky i zapózovat pro společná selfie.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.