Hlavní obsah

Další ztráta pro slovenský biatlon! Opory opouští klíčový muž

Nejen v Česku se odchody Gabriely Koukalové, Michala Šlesingra a Veroniky Vítkové uzavřela jedna biatlonová kapitola, pořádný průvan v národním kádru provází i bývalého federálního partnera. Před rokem ukončila hvězdnou kariéru trojnásobná olympijská vítězka Anastasia Kuzminová, po uplynulé sezoně oznámila konec Terézia Poliaková a Slováci už hlásí další oslabení týmu. Po čtyřech letech ukončil spolupráci s hlavními oporami reprezentace sestrami Paulínou a Ivonou Fialkovými trenér a specialista na běh Martin Bajčičák.

Foto: Profimedia.cz

Sestry Paulína (vlevo) a Ivona Falkovy během tréninku v italské Anterselvě.

Článek

Jediný vítěz Světového poháru v běhu na lyžích v samostatné éře Slovenska, pod jehož vedením sestry Fialkovy dosáhly několika výrazných úspěchů, přijal nabídku z Polska. Dlouholetý soupeř a kamarád bývalé české jedničky v bílé stopě Lukáše Bauera povede tamní reprezentační tým běžkyň. Informovala o tom slovenská veřejnoprávní televize RTVS.

„V podstatě si mě vyžádala dvojnásobná olympijská vítězka Justyna Kowalczyková. Vytvořil se tam velmi perspektivní tým a doufám, že naše spolupráce bude klapat," prohlásil 43letý Bajčičák s tím, že nabídka se téměř nedala odmítnout. „Je to pro mě šance se trenérsky posunout a pro Paulínu a Ivonu zase výkonnostně povyrůst."

„Je to pro nás trochu překvapení, že se takto rozhodl, ale nedá se nic dělat. Je to škoda," citoval Paulínu Fialkovou server Nový čas.sk. „Já i sestra jsme mu velmi vděčné za vše, co pro nás udělal. Přinesl do naší přípravy jiný pohled, jiný systém a odrazilo se to i ve výsledcích."

Reklama

Související témata: