Hlavní obsah

Paráda! Davidová s Krčmářem se v soutěži elitních párů vytáhli k bronzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zasloužili se o třetí stupně vítězů pro český biatlon ve více než dvacetileté historii exhibice smíšených dvojic World Team Challenge, na níž dostává do Německa pozvánku deset elitních párů ze světové špičky. Markéta Davidová s Michalem Krčmářem letos dosáhli na bronz, triumf slavili Rakušané Hauserová s Leitnerem.

Foto: Profimedia.cz

Markéta Davidová a Michal Krčmář si dojeli pro třetí místo

Článek

Letos se znovu závodilo na náhradní trati v Ruhpoldingu, neboť hygiena stejně jako před rokem nedovolila návštěvu diváků na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu. Češi se exhibice účastní nepřetržitě od roku 2013, Davidová s Krčmářem až při svém třetím společném startu napodobili medailové výsledky krajanů. Nejlepší výsledky, dvě druhá místa, má na kontě Moravec, jenž před šesti lety uspěl po boku Soukalové a o dva roky později s Puskarčíkovou.

Letos po první části s hromadným startem, kterou odjeli bez jediného trestného kola domácí Hettichová s Lesserem, byla česká dvojice pátá. Ve stíhačce se ale vytáhla až na stříbrnou příčku, kterou však při poslední stojce Krčmář neuhlídal proti Rusům. Dlouho vedoucí Němci neustáli atak pronásledovatelů a propadli se až na čtvrtou příčku v cíli.

„Celou dobu hodně pršelo, po dojetí jsme všechno ždímali. I trať byla dost rozbitá, jak sníh povoloval," uvedla pro biatlon.cz Davidová. „Během samotného závodu mi déšť až tolik nevadí. Nejhorší to bylo před startem, pak v té pauze mezi závody a před vyhlášením," mínil na svazovém webu Krčmář.

Své vystoupení hodnotili čeští biatlonisté pozitivně. „Na střelnici panovaly dobré podmínky, vůbec nefoukalo, byla tam ode mně nějaká prasárna, ale jinak si myslím, že to bylo docela fajn. Z běhu bych nedělala žádné závěry. Byl to krátký okruh, který jsme jely v obou závodech jen čtyřikrát," tvrdila Davidová, která se už od neděle připravuje v rakouském Obertilliachu, kam se hned po exhibici autem vracela. „Já jsem s běžeckou stránkou spokojený. Neztrácel jsem, což nás taky drželo ve hře o přední umístění," mínil Krčmář.

Scházela jen atmosféra, kterou v minulosti na stadionu Schalke vytvářelo až 50 tisíc fanoušků. „Už jsme si zvykli, nebyl to náš první závod bez diváků, ale tady to vyniklo ještě víc. Exhibice bez fanoušků jsou zvláštní, protože se dělají právě kvůli nim," myslí si Davidová. „Vždycky je to ale uvolněnější než svěťák, klidně tu prohodíme i nějaké vtípky. Tento formát závodů se mi líbí, takže jsem si to užil. Zároveň šlo o nejlepší možný trénink mezi svátky," doplnil Krčmář.

World Team Challenge v biatlonu v Ruhpoldingu
1. Hauserová, Leitner (Rak.) 32:15,5 (4+3)
2. Burtasovová, Jelisejev (Rus.) +56,8 (5+4)
3. Davidová, Krčmář (ČR) +59,7 (8+5)

Reklama