Hlavní obsah

Davidovou čeká parádní disciplína. Před pár lety by se jen smála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je úřadující mistryní světa a letos si v této disciplíně zajistila malý křišťálový glóbus. Těžko se biatlonistka Markéta Davidová před pondělním vytrvalostním závodem (od 10:00 SEČ) zbavuje nálepky jedné z hlavních favoritek. I když jí přijde úsměvná.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Markéta Davidová bude ve vytrvalostním závodě útočit na cenný kov.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - „Vždyť kdyby mi někdo před pár lety řekl, že budu mít nejlepší výsledky v individuálu, tak bych se tomu zasmála, protože úplně se nepovažuju za dobrého střelce," přiznává Davidová, která v biatlonových závodech většinou těžila z rychlého běhu.

„Takže mě výsledky v individuálu hrozně překvapí. Na sebe nároky nemám, protože mám pocit, že to není úplně moje disciplína," říká před závodem.

Ostatně nenaladila se zrovna optimálně, faux pas se špatně připravenými běžkami ji stálo lepší výkon i pocit v sobotní smíšené štafetě. A při nedělním večerním tréninku si náladu úplně nespravila. „Ten trénink nebyl ideální, jak bych si představovala," přiznala.

Nicméně minimálně střelecké vystoupení ze smíšené štafety, kdy v náročných podmínkách ve dvou položkách minula třikrát, může sloužit jako povzbuzení. Byť je pravděpodobné, že i patnáctikilometrový závod bude ovlivňovat vítr.

„Měl by být v pondělí menší. Hlavně doufám, že bude konstantní od nástřelu, nebude se moc měnit a střelnice bude lépe čitelná," doufá Davidová, že ubude z četných poryvů. „A pak bude důležité včas reagovat a ve stojce si počkat na správnou chvíli, kdy tu ránu spustit," plánuje.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Markéta Davidová při střelbě během závodu smíšených štafet v Pekingu.

A drsná zima? Ta bude zjevně koloritem večerních závodů. „Když svítí sluníčko, je to dobré. Ale když v pět zajde, je to hrozně znát. Škoda, že nezávodíme trochu dřív," zalitovala Davidová.

Těší se tedy na svůj olympijský individuální závod? „Tak půl na půl," usmála se a vyrazila se odreagovat u diplomové práce. „Ta se dá psát vždycky. A občas si k tomu vezmu knížku," popsala svůj program mimo závody a tréninky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.