Hlavní obsah

Dilema nad čtvrtými jmény pro štafetu, mužskou rozběhne Šlesingr

Östersund/Praha

Tři jména v obou kategoriích byla jasná, ale dosazení těch čtvrtých pro sobotní štafetové závody na biatlonovém mistrovství světa ve švédském Östersundu bylo pro české trenéry složitým rébusem. Teď už je ale jasno, kdo tedy bude čtvrtým vyvoleným?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Šlesingr rozběhne mužskou štafetu na mistrovství světa

Článek

U mužů nakonec dostal přednost střelecky jistější Michal Šlesingr před dravcem na lyžích Ondřejem Štvrteckým, který má na položkách občas výpadky a 36letý veterán tedy nakonec rozběhne štafetu, přičemž na další úseky Češi staví Ondřeje Moravce, Tomáše Krupčíka, Michala Krčmáře.

U děvčat bylo podobné dilema mezi Jessikou Jislovou a Lucii Charvátovou a trenéři vše vyřešili ve prospěch prvně uvedené. „Nakonec necháváme olympijské složení, jde o sázku na stabilnější střelbu, kterou Jess předvádí," naznačuje sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Jessica Jislová během vytrvalostního závodu ve švédském Östersundu.

Štafetu rozběhne Eva Puskarčíková, na třetím úseku se představí Markéta Davidová a finišmankou bude Veronika Vítková. „Kdyby se štafetám povedlo dostat mezi šest nejlepších, pak budu moc rád a všechno navíc bych považoval za nádherný bonus," dodává Rybář.

Závěr šampionátu bude hodně i o psychickém naladění a odhalí, komu po deseti dnech závodění zbylo víc fyzických i mentálních sil „Únava je větší a větší, konec bude asi hodně tvrdý, ale ještě to nějak dám," míní Markéta Davidová, jejíž 7. místo ze sprintu je zatím individuálním českým maximem na letošním mistrovství světa.

„Cítíme, že naše dosavadní výsledky z Östersundu úplně neuráží, ale ani nikoho nenadchnou, tak bychom rádi z víkendu nějaký, co zazvoní," naznačuje Michal Krčmář. „Na nedělní masáky máme ještě čtyři želízka v ohni, alespoň jedno bych rád viděl v elitní desítce," doplňuje Rybář.

Víkendový program MS
Sobota
13.15: štafeta žen 4x6 km (7 Česko)
16.30: štafeta mužů 4x7,5 km (7 Česko)
Neděle
13.15: 12,5 km žen s hromadným startem (21 Davidová, 25 Vítková)
16.00: 15 km mužů s hromadným startem (23 Krupčík, 29 Krčmář).

Reklama