Hlavní obsah

Diváci jsou neskuteční, fakt masakr. Nechala jsem tam všechno, ale dvě chyby jsou moc, ví Davidová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozburácela přes 26 000 fanoušků ve Vysočina areně, když vyrazila na trať, po první střelbě euforie ještě narůstala. Ale položka vestoje seslala Markétu Davidovou mimo elitní desítku, do nedělní stíhačky půjde na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě ze sedmnáctého místa.

Sestřih sprintu žen na biatlonovém MS v Novém Městě na MoravěVideo: Česká televize

 
Článek

Jaký dojem si z úvodního individuálního startu na šampionátu odnášíte?

Střelba za jedna by byla ještě docela dobrá, ale za dvě už je moc.

Co se stalo při střelbě vestoje? Podle střeleckého kouče Matta Emmonse jste se po první chybě už nedokázala zkoncentrovat.

Myslím, že to byly moje chyby, nebylo to třeba větrem.

V jakých závodech mají teď čeští biatlonisté na MS šanci na dobrý výsledek? Ondřej Moravec odmítá černé scénáře.Video: Sport.cz

Ale mezi závodnicemi s dvěma trestnými okruhy jste byla druhá nejrychlejší. To nasvědčuje, že jste si na trati vedla dobře.

Co jsem se dívala, jela jsem ta kola docela vyrovnaně. Samozřejmě dostávat přes dvacet sekund na kolo (od nejrychlejší Francouzky Chevalierové-Bouchetové) je docela dost, ale tak to prostě je, opravdu jsem tam nechala všechno. Spíš mě mrzí ta stojka.

Jak jste zvládla zregenerovat po středeční smíšené štafetě?

Já jsem ráda, že jsem ji jela a mohla jsme si to tu trochu vyzkoušet. To je vždycky fajn, věděla jsem, do čeho jdu. Na druhou stranu, i když je to mistrovství světa nebo Světový pohár, diváci tu křičí pořád stejně, není to až takový rozdíl.

Co to s vámi dělá?

Opravdu nás nenechají ani chvíli oddechnout, necháváme tam všichni úplně všechno, jinak to ani nejde. Jsou neskuteční, na téhle trati je to fakt masakr.

Na každou vteřinu v Novém Městě mám krásné vzpomínky, vyznává se Gabriela Soukalová. Vím, že sem patřím.Video: Sport.cz

Při poslední stíhačce v Ruhpoldingu jste poskočila o 35 míst. Inspirace pro neděli?

To by bylo samozřejmě ideální se posunout vpřed. Budu se o to snažit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.