Hlavní obsah

Divokých 24 hodin české biatlonistky. Kulový blesk, pak pád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek o půl třetí odpoledne zazvonil Tereze Vinklárkové v Novém Městě na Moravě telefon, v pátek ve stejný čas už startovala v Oberhofu na mistrovství světa. Divokých 24 hodin české biatlonistky okořenil i pád v úvodním okruhu závodu na 7,5 km.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Tereza Vinklárková v Oberhofu stihla už závod ve sprintu.

Článek

Oberhof (od našeho zpravodaje) ‑ Vinklárková byla nachystána jako náhradnice pro případ potřeby. Ten nastal poté, co se nelepšil zdravotní stav Jessiky Jislové a dle upřesněného výkladu pravidel mezinárodní federace mohly Češky nasadit do závodu pět biatlonistek.

A tak 24letá rodačka z Brna spustila akci Kulový blesk. Vzala sbalenou tašku, přesunula se do Jablonce nad Nisou, odkud s koučem Alešem Ligaunem přijela zhruba hodinu před půlnocí do Oberhofu.

Předzávodní trénink pochopitelně nestihla, z trati si projela jen část. „Pak jsem musela na kontrolu materiálu pro nálepky na zbraně, abych mohla startovat,“ vysvětlovala Vinklárková, která svůj do pátku jediný start na MS absolvovala před třemi lety v Anterselvě.

Ten druhý začal nešťastně. „Neodhadla jsem zatáčku, překvapil mě její úhel. Najela jsem tam rychle, zasekla se lyží a už jela po zadku dolů,“ popisovala. Když vstala, rychle si zkontrolovala lyže, hůlky i zbraň a pokračovala.

„Asi jsem tam ztratila dost času, ale nebyl to rozhodující moment závodu,“ věděla Vinklárková, které na 85. místě přes velmi rychlou střelbu chybělo k postupu do stíhacího závodu 70 sekund.

Reklama