Hlavní obsah

Dobré zprávy, Jislová pokračuje v sezoně. Teď se chystá fandit Sáblíkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze svého domova v Jablonci nad Nisou odjížděla biatlonistka Jessica Jislová do Nového Města na Moravě s tím, že si zkusí sprint a uvidí, co jí zdravotní stav dovolí. Nakonec zvládla i stíhačku a nedělní smíšenou štafetu dvojic, v níž s Jonášem Marečkem skončila dvanáctá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jessica Jislová při sprintu v Novém Městě na Moravě.

Článek

„Určitě jsem nečekala, že si tolik zazávodím. Ale záda drží, to je skvělá zpráva, tak jsme se s Egilem (koučem Gjellandem) dohodli, že mě každý další závod může posunout,“ vysvětlovala Jislová, kterou svalový problém nepustil na mistrovství světa v Oberhofu.

Tréninkové manko je dál pochopitelně znát na tratích. „Ale přišlo mi, že tělo se rozzávodilo oproti předchozím dnům, každý den to bylo pocitově lepší a lepší. Neříkám, že to by super, ale tělo se zase dostává do závodního rytmu,“ pochvalovala si 28letá Jislová.

Obzvlášť ji těší střelba. Dvanáct ze čtrnácti položek v Novém Městě na Moravě zvládla čistě. „I dneska mě střelba hodně bavila. Byla jsem ráda, když to vyšlo a mohla jsem Jonymu předat o trošku v lepší pozici, než když jsem přijela na střelnici,“ líčila.

Stále to ale na průlom v nejmladší biatlonové disciplíně nestačilo, Češi si v ní stále nevědí rady, jak se probít mezi nejlepší. „Rádi bychom se do osmého místa dostali, ale v tomhle závodě se toho musí sejít strašně moc. I když to vypadá, že je jen o střelbě, je třeba mít také rychlé běžce, což já jsem dnes nebyla a Jony také říkal, že se trochu necítil,“ popisovala.

Po úspěšném zdravotním testu Jislová v pondělí vyrazí i na pokračování Světového poháru do Östersundu. „Nějakou bolest ještě cítím, ale s tím budu muset počítat po zbytek sezony. Stoprocentně to vyléčíme, až skončí,“ plánuje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jessica Jislová (@jess.jislova)

Ve Švédsku biatlonistky čeká i vytrvalostní patnáctikilometrový závod. „Ve stavu, v jakém jsem, to bude docela náročné. Ale zabojuju,“ slibovala Jislová a chystala se zafandit Martině Sáblíkové v bitvě o medaili na mistrovství světa v Heerenveenu. S trojnásobnou olympijskou vítězkou si občas vyměňují gratulace a povzbudivé zprávy.

„V létě jsem ji potkala na cyklistickém závodě v Praze, kde závodila a já byla fandit, chvíli jsme se bavily. Občas se potkáme a čeští sportovci si fandí navzájem,“ vysvětlovala, proč má u ní rychlobruslení navrch třeba nad formulí 1, která je jinak mezi českými biatlonisty velmi populární.

„Já na to tak nejsem. Eliška (Václavíková) to občas zkouší, když jsme spolu na pokoji, ale ještě se to ke mně nedostalo,“ usmívala se.

Reklama

Související témata: