Hlavní obsah

Dokonalá střelba, ale červíček zůstal. Ze soboty chce Krčmář fotku

Nové Město na Moravě

Jak první blok Světového poháru v Novém Městě na Moravě zakončil, tak načal ten druhý. Bezchybnou střelbou. Biatlonista Michal Krčmář bral ve sprintu dvanácté místo a do sobotní stíhačky půjde z mnohem výhodnější pozice než po 39. příčce před týdnem.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Michal Krčmář při sprintu v Novém Městě.

Článek

Už šest položek v řadě jste zvládl bezchybně, držíte si střeleckou fazonu.

To jste neviděli nástřel. Tam jsem se vůbec nemohl srovnat, rány mi utíkaly. Až ke konci se mi to podařilo. Takže ty dvě nuly beru všema deseti, jsem rád, že se držím na vysokém střeleckém standardu i ke konci sezony.

Při dobrých podmínkách na střelnici byly pro vás dvě nuly podmínkou úspěchu.

Dneska byl závod vyrovnaný i tím ledovatým tvrdým podkladem. Ti kluci jsou fakt zvířata, na trati děláte maximum, a stejně dostanete přes 40 sekund. Jsem spokojený, ale pořád je tam červíček, že mi elitní desítka uniká.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Michal Krčmář při sprintu mužů v Novém Městě.

Co vám k ní chybělo?

Necelých pět sekund, což je dost na téhle trati. Ale když jsme se minule po stíhačce bavili, že je škoda, že jsem do ní nešel z lepšího místa, tak teď mám šanci to ukázat. Vyzkouším si útok zezadu i zepředu. Navíc teď máme mezi závody den volna, který mi docela přijde vhod, fyzicky jsem se cítil minulý týden lépe.

Nakonec do stíhačky těsně proklouzl i váš loučící se parťák Ondřej Moravec…

To je dobře, chci si s ním udělat fotku po posledním společném individuálním závodě. Je obrovská osobnost pro sport, ale i lidsky. Až jsem z toho naměkko, když o něm mluvím.

Reklama