Hlavní obsah

Háčkování, horolezectví, windsurfing. Soupeřky Koukalové se umí zabavit

Praha

Známe je v závodních kombinézách, a jak prohánějí Gabrielu Koukalovou na trati. Co ale dělají největší rivalky české biatlonové hvězdy v soukromí? Jedna miluje nákupy, druhá tančí a další pilně studují fyziku či biologii.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Darja Domračevová (vlevo), Laura Dahlmeierová (uprostřed) a Gabriela Koukalová se radují z medailí na mistrovství světa.

Článek

Jednoznačně největší soupeřkou Gabriely Koukalové je Němka Laura Dahlmeierová. Třiadvacetiletá závodnice si poprvé biatlon zkusila v sedmi letech. Tehdy se však ještě věnovala i alpskému lyžování a definitivní rozhodnutí padlo až později. Už mezi juniorkami ale zářila a na šampionátech sbírala medaile. Svůj velký talent pak prokázala i mezi dospělými. Z mistrovství světa má už jedenáct cenných kovů.

Rodačka z Garmisch-Partenkirchenu miluje hory. Tam je podle ní klid a nejlépe se zde dokáže vyrovnat se stresem. Loni v létě s přáteli vyrazila do Himalájí, kde chtěli zdolat šestitisícovku Ama Dablam (6865 m). Výstup jim však tři sta metrů pod vrcholem zkazilo špatné počasí. A že jsou hory pro ní vším, dokázala i nedávno, když měla přispět svým receptem do jedné kuchařky. Jako své nejoblíbenější jídlo zvolila kornšpitz pro horolezce, v němž nechybí třeba slanina, jogurt, cibule a šalvěj.

 

#steilistgeil #climbing #marmolada #HmlaA @scarpa_de @petzl_official @ospreypacks

Příspěvek sdílený Laura_Dahlmeier (@laura_dahlmeier),Čec 18, 2016 v 3:08 PDT

Skvělým během je proslulá finská hvězda Kaisa Mäkäräinenová. Čtyřiatřicetiletá majitelka dvou velkých křišťálových glóbů ráda plete, háčkuje, zahradničí a k tomu všemu ještě stíhá studovat. Na Východofinské univerzitě v Joensuu si vybrala pedagogiku, obory fyzika a matematika.

Další velkou rivalkou Koukalové je Francouzka Marie Dorinová-Habertová. Třicetiletá rodačka z Lyonu je už pětinásobnou světovou šampiónkou a ve sbírce má i dvě medaile z olympijských her. V září 2014 se jí narodila dcera a v lednu 2015 už absolvovala první závod ve Světovém poháru. A formu měla skvělou. Půl roku po porodu vybojovala na březnovém mistrovství světa dvě zlata - ve sprintu a ve stíhacím závodě.

Usměvavá Dorinová-Habertová tráví svůj volný čas nejraději se svou dcerkou v přírodě. Kromě toho také ráda jezdí na kole nebo se věnuje windsurfingu. A čas si udělá i na učení. Na vysoké škole v Marseille studuje biologii, a jak sama říká, ráda by u tohoto oboru nebo ekologie zůstala i po ukončení kariéry.

Jednou z nejrychlejších střelkyní mezi závodnicemi je Italka Dorothea Wiererová. Šestadvacetiletá biatlonistka je spolu s Gabrielou Koukalovou považována za jednu z nejkrásnějších. Miluje módu a nákupy, a jak sama řekla, kdyby někdo vymyslel soutěž v nakupování, určitě by vyhrála.

 

Shopping a @livigno 😍 #happygirls

Příspěvek sdílený DORO (@dorothea_wierer),Srp 27, 2016 v 2:15 PDT

A zapomenout se nesmí ani na Bělorusku Darju Domračevovou. Třicetiletá trojnásobná olympijská vítězka a její manžel, legendární Ole Einar Björdalen se loni v říjnu stali rodiči dcery. Domračevová už měsíc po porodu začala s tréninkem, aby stihla světový šampionát, který se v těchto dnech koná v Hochfilzenu. A připravila se parádně, ve stíhačce na mistrovství předvedla skvělý výkon a vybojovala stříbrnou medaili.

Majitelka velkého křišťálového glóbu začala s lyžováním v šesti letech. V roce 2009 úspěšně dokončila studium Managmentu cestovního ruchu na Běloruské státní vysoké škole ekonomické. Má ráda hudbu, tanec a snowboarding.

Kromě biatlonu je však spojuje ještě jedno. Když se jich zeptáte, co mají rády. Shodně odpoví, že čokoládu.

Reklama