Hlavní obsah

Hvězdná biatlonistka hlásí návrat. Úspěchy chce sbírat i jako maminka

Paříž/Praha

Francouzský biatlon hlásí velký návrat. S tréninkem po mateřské začala a k reprezentaci se připojila několikanásobná medailistka ze světových šampionátů a olympiády. Anais Chevalierová tak splnila to, co slíbila. Po narození dcerky už spřádá plány na novou sezonu a těší se, až bude zase závodit.

Foto: Sport.cz

Francouzská biatlonistka Anais Chevalierová se vrací k tréninkům.

Článek

Anais Chevalierová hlásí návrat. Hvězdná biatlonistka tak udělala radost nejen francouzským fanouškům, kteří byli smutní z odchodu fenomenálního Martina Fourcada a Celie Aymonierové. Chevalierová vynechala uplynulou sezonu, během níž porodila dcerku Emie. Už tehdy, když oznamovala, že čeká dítě, vzkázala však, že se bude chtít vrátit.

Teď svému slibu dostála. Nejdříve začala s během okolo svého domu a nabíráním svalů. Poté se vydala na běžky a chtěla pilovat střelbu. Avšak kvůli karanténě to musela přerušit. Teď ale byla opět zařazena do reprezentace a brzy se s ní začne připravovat. Hlídání už má podle svých slov zajištěné. Změnou ale bude, že oproti minulým letům se bude více než na kvantitu zaměřovat na kvalitu.

Jejím hlavní cílem je světový šampionát a poté olympijské hry. „Cítím se dobře, vracím se čerstvá. Samozřejmě, že mám nějaké nejistoty, ztratila jsem hodně svalů, ale ty snad zase naberu. Myslím, že bych mohla mít dobrou formu,“ uvedla Chevalierová na webu ledauphine.com. „Teď je pro mě nejdůležitější se nominovat na mistrovství světa,“ dodala.

Chevalierová během své kariéry vybojovala několik medailí. Na světových šampionátech slavila čtyři. Bronz ze sprintu, stříbro ze smíšené štafety a bronz z ženské štafety si přivezla před třemi roky z Hochfilzenu. Už o rok dříve ale přispěla ke stříbru v ženské štafetě. Medaili má i z olympijských her v Jižní Koreji, odkud do své sbírky přidala bronz, který získala se svými kolegyněmi.

Reklama