Hlavní obsah

Hvězdní bratří Böové měli v Novém Městě pozitivní test na koronavirus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba si stejně jako při pátečním sprintu i v sobotním stíhacím závodě jeli vlastní ligu. Norský biatlonový fenomén Johannes Thingnes Bö si v Novém Městě na Moravě naprosto v pohodě dojel pro 71. triumf ve Světovém poháru a jeho straší bratr Tarjei si znovu vybojoval stříbro. Po závodě ale oba přiznali, že v sobotu ráno měli před startem pozitivní test na koronavirus.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Stupně vítězů po sobotním stíhacím závodě (zleva): Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö a Martin Ponsiluoma.

Článek

Oba se ale navzdory tomu cítil dostatečně fit, aby ve stíhačce uhájili své pozice vybudované ze sprintu. Navíc při opakování testů vyšel jeden také negativně.

„Není tedy úplně jisté, co se s námi děje. Ráno jsme byli trochu v nejistotě. Cítil jsem, že moje tělo není úplně stoprocentní," uvedl Johannes Thingnes pro norskou televizi TV2.

„Já jsem se cítil úplně v pohodě. Jsme zvědaví, jak se situace s námi vyvine. Možná jsme se nakazili od Sturly (holma Laegreida) na začátku týdne," připomněl jeho bratr Tarjei případ reprezentačního parťáka a druhého muže průběžného hodnocení SP, který musel Nové Město opustit ještě před začátkem závodního programu.

„Snažili jsme se být profesionální a zajet dobrý závod, což se nám podařilo. Brzo se ukáže, jestli jsme nemocní, nebo ne. Samozřejmě se bojíme nejhoršího," pokračoval starší z bratrské dvojice.

Podle norských médií se oba bratři pohybují v Novém Městě odděleně. I na stadion měli přijet každý svým autem. Ani jeden z nich dosud covid neprodělal.

„Snažíme se si tady zachovávat ode všech odstup. Je mi trochu trapně, když vím, že jsem měl pozitivní test, se tady pohybovat. Proto chci rovnou odtud do postele," vysvětloval vítěz sobotního závodu, že jiný rozhovor, než pro TV2, už neposkytne.

Oba bratři při slavnostním ceremoniálu vystoupali na pódium po boku třetího Švéda s respirátory. V nominaci na nedělní smíšenou štafetu už nefigurují. přednost dostali Johannes Dale a Endre Strömsheim.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.