Hlavní obsah

Biatlonisté pojedou mix štafetu v Novém Městě na Moravě v nejsilnější sestavě

Nedělní smíšenou štafetu na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě pojede kvarteto Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska. Po nich absolvují štafetu dvojic Jessica Jislová a Jonáš Mareček. České novináře o tom informoval asistent trenéra biatlonistek Jiří Holubec.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Markéta Davidová v Novém Městě na Moravě.

Článek

"Tahle sestava nám teď vychází jako nejsilnější," vysvětlil nominaci čtyřčlenného týmu Holubec. "V mixu dvojic jsme zase zvolili Jessicu, pro kterou je teď každý závod tak trochu trénink a potřebuje se po zranění znovu rozjet. Ptali jsme se jí, jak se cítí a říkala, že dobře. Jonáše vybrali trenéři mužů kvůli stabilní střelbě," doplnil.

Češi se v tradiční smíšené štafetě pokusí navázat na poslední páté místo z mistrovství světa v Oberhofu. Šampioni z Norska se musí obejít bez bratrů Tarjeiho a Johannese Thingnese Böeových. Místo nich pojede Johannes Dale a Endre Strömsheim.

Ve smíšené štafetě dvojic by Češi rádi prolomili dosavadní slabší bilanci. Nejlepším výsledkem je šesté místo Gabriely Soukalové a Ondřeje Moravce z Kontiolahti v roce 2017.

Klasická smíšená štafeta začne ve Vysočina Areně v 11:30, mix dvojic v 15:15.

Reklama