Hlavní obsah

Kometa biatlonové sezony čelí nenávisti: Chodí hodně zlých zpráv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mužský italský biatlonový tým prochází jistou generační proměnou a jednou z největších nadějí do budoucna je kometa této sezony Tommaso Giacomel, jenž už v této sezoně dokázal několikrát nakouknout do elitní desítky. O to překvapivější je jeho tvrzení, že se právě nyní setkává s nenávistí na adresu své osoby.

Foto: Profimedia.cz

Tommaso Giacomel na trati v Ruhpoldingu.

Článek

22letý talent přiznal v rozhovoru pro sportnews.bz, že si užívá růst své slávy, a to zejména v německy mluvících zemích. Zároveň ale dodal, že úspěch má i nepříjemnou stránku.

„V poslední době zažívám nenávist v online prostředí, od hejterů mi chodí spousta zlých zpráv," uvedl v rozhovoru.

Sám moc nechápe, čím si drsnou kritiku vysloužil, když zažívá nejúspěšnější období své kariéry. „Lidé jsou evidentně mými výkony zklamaní a čekají lepší umístění než jen účast v elitní desítce," vykládal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Biathlon Oggi (@biathlonoggi)

„Jsem teď docela populární mimo Itálii, obzvlášť v Německu. Ale ve své rodné zemi musím přijmout spoustu kritiky. Nemám pro to vysvětlení. Možná v zemi, v níž fotbal zastíní úplně všechno, se fanoušci zajímají o biatlon jen povrchně," spekuloval.

Aktuálně 14. muž Světového poháru se v této sezoně už šestkrát umístil v nejlepší desítce v individuálních startech, dvakrát dokonce nakoukl do elitní pětky. A netají se tím, že na únorovém MS by rád vystoupal na pódium.

„Medaile by byla splněným snem. Chci se plně koncentrovat a jet do Oberhofu s tímto cílem. Nebude to ale nic jednoduchého. Musím předvést svůj nejlepší možný výkon ve správný čas. V každém případě do toho dám všechno. To můžu slíbit," dodal Giacomel.

Reklama

Související témata: