Hlavní obsah

Krčmář si osmým místem nadělil dárek k Vánocům. Stupně vítězů znovu čistě norské

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejlepší vystoupení letošní zimy si Michal Krčmař schoval na poslední předvánoční díl Světového poháru. V závodě na 15 km s hromadným startem ve švýcarském Lenzerheide obsadil osmé místo. Pódium stejně jako po stíhačce patřilo celé Norům. Johannes Thingnes Bö vyhrál i přes dvě trestná kola a 77. prvenstvím v kariéře upevnil i celkové vedení v seriálu.

Foto: Jaroslav Svoboda, Český biatlon

Český biatlonista Michal Krčmář (vlevo) ve švýcarském Lenzerheide.

Článek

Krčmář předvedl úvodní ležku čistě a opouštěl střelnici osmý. Při druhé ale poslal bohužel poslední ránu mimo terč a z trestného kola se vrátil na patnáctém místě. Svižné a především nulové položky dostaly do čela Francouze Jacquelina s převahou patnácti vteřin na norskou smečku. Jenže ta byla extrémně rychlá a ještě před třetí zastávkou na střelnici ztrátu vymazala.

Po první stojce zůstali bezchybní při střelbě pouze T. Bö, Sörum a Dale. Jacquelin se vrátil z trestného kola o sedmnáct vteřin za norským triem. Vzápětí se před něj dostal i J. Bö dohánějící trio krajanů. Krčmář se ničím na střelnici rovněž nezdržel a polepšil si na dvanácté místo, jen šest vteřin ho v té chvíli dělilo od elitní desítky.

Zase bylo jasné, že celé stupně vítězů připadnou výhradně norským biatlonistům. Vítěze J. Böa na ně doprovodili Dale a starší bratr Tarjei. Celkově mezi elitní šestkou figurovalo pět Norů, což je důkaz jejich až zdrcující dominance.

Poslední zastávka na střelnici pro Krčmáře dopadla skvěle, všech pět ran našlo cíl. Český biatlonista se tím dostal na osmé místo, který ve spurtu se čtyřmi soupeři udržel.

„Cítil jsem se dobře po těle a na závod se těšil, i když šlo o třetí start ve třech dnech. I během masáku mi pak bylo fajn a podržela mě také střelba, byť tu jedinou odloženou ránu vleže jsem nakonec nedal, protože mi sjel prst po spoušti,“ líčil český reprezentant.

Světový pohár biatlonistů - závod mužů s hromadným startem na 15 km v Lenzerheide
1. J. Bö (Norsko) 35:00,1 (3)
2. Dale (Norsko) +14,6 (1)
3. T. Bö (Norsko) +21,8 (1)
4. Ponsiluoma (Švédsko) +43,5 (3)
5. Christiansen (Norsko) +49,8 (3)
6. Sörum (Norsko) +51,1 (3)
... 8. KRČMÁŘ (ČR) +58,2 (1)
Stav SP
1. J. Bö (Norsko) 484
2. T. Bö (Norsko) 414
3. Dale (Norsko) 366
4. Strömsheim (Norsko) 317
5. Lägreid (Norsko) 301
6. Nawrath (Německo) 300
... 21. Krčmář (ČR) 151
44. Mareček (ČR) 25
51. Štvrtecký (ČR) 17
54. Václavík (ČR) 15
60. Karlík (ČR) 5

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.