Hlavní obsah

Krčmář vynechá Anterselvu, vrací se Václavík a Karlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonista Michal Krčmář vynechá nadcházející závody Světového poháru v italské Anterselvě. Dvaatřicetiletý reprezentant se chce zotavit ze zdravotních potíží, které jej trápily během posledního dílu SP v Ruhpoldingu a připravit se na domácí mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Do týmu se naopak vrací Adam Václavík a Mikuláš Karlík. Biatlonový svaz o tom informoval na svém webu.

Foto: Petr Slavík, Český biatlon

Český biatlonista Michal Krčmář na trati v německém Oberhofu. Archivní foto

Článek

Stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu 2018 prodělal v létě infekci cytomegalovirem, měl tréninkový výpadek a během posledního stíhacího závodu v Ruhpoldingu se necítil na trati dobře. Po dojezdu na 51. místě řekl, že ho bolela bedra a záda. Nebyl také spokojený s běžeckými časy.

„Stav Michala Krčmáře není takový, aby teď závodil a trénoval ve výšce. Už na začátku sezony jsme počítali s tím, že může přijít chvíle, kdy se projeví jeho zdravotní problémy. Teď bylo třeba správně zareagovat. Zvolili jsme jistější cestu přípravy doma, kde ho budeme mít pod dohledem,“ řekl sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Po návratu Václavíka a Karlíka budou Češi v Anterselvě se šesti závodníky. V týmu jsou také Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký, Vítězslav Hornig a Jonáš Mareček. Ženský výběr zůstává beze změn. „Tím, že Michal odjel, se naskytla možnost pro Adama Václavíka a Mikuláše Karlíka z IBU Cupu. Mají výhodu v tom, že jsou už čtrnáct dní ve výšce. Můžou se tu trenérům ukázat,“ uvedl Rybář.

Konečnou nominaci na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě, které se koná od 7. do 18. února, určí trenéři v příštích týdnech.

„Anterselvu už trochu přizpůsobíme přípravě na mistrovství světa. Budeme tu v šesti s tím, že ne všichni pojedou všechny závody. Bude záležet na tom, jak se kdo bude cítit. Adam, Mikuláš a Víťa pak odjedou do Osrblie na mistrovství Evropy, po kterém uzavřeme nominaci pro Nové Město na Moravě. Ostatní zůstanou ještě další týden na přípravě v Anterselvě,“ dodal Rybář.

Světový pohár v Anterselvě začne ve čtvrtek zkráceným vytrvalostním závodem mužů na 15 kilometrů. O den později čeká stejná disciplína i ženy, které pojedou 12,5 kilometru. O víkendu se uskuteční smíšené štafety a závody s hromadným startem.

Reklama