Hlavní obsah

Krčmářův skok na třicáté místo nemusí stačit k účasti v masáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jediný český zástupce ve stíhačce muži při Světovém poháru biatlonistů ve francouzském Annecy sice zlepšením o osmnáct míst patřil mezi nejvýraznější skokany závodu, ale s třicátou příčkou v cíli úplně spokojen nebyl. Vážně se strachoval, že přísun jen jedenácti bodů mu nebude stačit na zajištění účasti v nedělním závodě na 15 km s hromadným startem. Už osmý triumf kariéry mohl oslavit domácí Quentin Fillon-Maillet.

Foto: Český biatlon /Petr Slavík, ČTK

Český reprezentant Michal Krčmář.

Článek

Krčmář začal úvodní položku hned ranou mimo terč a 150 metrů na trestném kole mu znemožnilo plánovaný vzestup pořadím. Ke druhé zastávce na střelnici přijel na 48. místě, což přesně odráželo jeho pozici. Nula při této ležce ho posunula o devět příček, ztrátu téměř dvě a půl minut se snažil snížit i solidním během.

Když vítěz pátečního sprintu J. Boe udělal na první ležce dva chyby, nabídl tím příležitost bezchybně střílejícím Francouzům Jacquelinovi a Fillonu Mailletovi. Krok s nimi udržel Rus Latypov, s číslem 1 závodící Nor měl v polovině závodu na páté pozici už půl minuty ztrátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Norský biatlonista Johannes Boe

Položku vstoje zvládl nejlépe Fillon Maillet, za ním jel s odstupem dvaceti vteřin rovněž stoprocentně pálící Christiansen a před chybujícího Jacquelina se dostal i Rus. Krčmáře po třetí střelecké položce musela mrzet poslední rána, kterou poslal jen těsně mimo terč. Místo, aby poskočil někam k pětadvacátému místo, se tak z trestného kola vracel jako šestatřicátý.

Za triumfem v domácím prostředí už mířil neochvějně Fillon Maillet, jenž všemi dvaceti ranami zasáhl terč a díky vítězství získal pro sebe i žluté číslo pro lídra SP. Druhou příčku v cíli pro sebe urval při fotofiniši Latypov. Krčmář zvládl poslední položku čistě, na lepší než třicáté místo to ale nestačilo.

Český biatlonista tak zůstal jen prvním náhradníkem pro nedělní odpolední závod s hromadným startem. „Všechno jsem si tady pokazil sprintem, který jsem nezvládl sám v sobě. Při stíhačce to bylo už jen snažení o malý zázrak. Pokud se náhodou někdo odhlásí z masáku, půjdu do akce, jinak ale pro mě závodění v roce 2021 končí a ten pocit není úplně dobrý," naznačil Krčmář.

Světový pohár biatlonistů - stíhací závod na 12,5 km v Annecy
1. Fillon Maillet (Francie) 30:58,3 (0)
2. Latypov (Rusko) +16,1 (2)
3. Christiansen (Norsko) +16,2 (0)
4. Smolskij (Bělorusko) +32,8 (1)
5. J. Boe (Norsko) +43,3 (3)
6. Lägreid (Norsko) +52,9 (1)
7. T. Boe (Norsko) +1:09,8 (1)
8. Chalili (Rusko) +1:18,6 (0)
----
30. Krčmář (Česko) +3:08,7 (2)
Stav Světového poháru (po 8 z 22 závodů)
1. Fillon Maillet (Francie) 315
2. Samuelsson (Švédsko) 312
3. Jacquelin (Francie) 311
4. Christiansen (Norsko) 307
5. Latypov (Rusko) 307
6. J. Boe (Norsko) 289
7. T. Boe (Norsko) 272
8. Lägreid (Norsko) 233
-----
26. Krčmář (ČR) 116
60. Štvrtecký (ČR) 14

Reklama

Související témata: