Hlavní obsah

Makula odvedla skvělou práci. Ale já na to dnes neměl, uznal Mareček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moc si přál napravit dosavadní dojem z biatlonového mistrovství světa, ale úplně se to Jonáši Marečkovi v Novém Městě na Moravě nepovedlo. Osm dobíjení a jedno trestné kolo nedávalo v závodě smíšených dvojic postaveném zejména na rychlé a přesné střelbě moc nadějí na úspěšný výsledek. I když Markéta Davidová dělala, co mohla.

Naštěstí Markéta předvedla super závod, oddechl si Jonáš Mareček. Byl jsem unavený a podepsalo se to na střelnici.Video: Sport.cz

 
Článek

SESTŘIH MS V BIATLONU: Smíšená štafeta dvojicVideo: Česká televize

Na smíšenou štafetu se kvůli potížím se zády necítil, ve sprintu byl až 58., do stíhačky ani vytrvalostního závodu nenastoupil. „Měl jsem zánět dutin. Taková rychlá, ale docela nepříjemná nemoc,“ popisoval Mareček.

Stihl se doléčit, ale ve stoprocentní kondici se necítil. „Naštěstí to zůstalo jen v dutinách a nesestoupilo to do krku, ale samozřejmě to omezovalo dýchací schopnosti těla, které jsou pro lyžování potřeba. Tělo to vyčerpalo, protože dva dny jsem se cítil fakt mizerně. I když jsem se šel jen projít,“ líčil novoměstský rodák Mareček.

Přesto mu trenéři dali do smíšené štafety dvojic důvěru. „Nebyl to úplně podařený závod. Přál bych si, aby můj výsledek byl lepší. Úplně jsem na to neměl, pak to i na střelbě podle toho vypadalo,“ líčil. Po své první položce vestoje si přidal 75 metrů zkráceného trestného okruhu navíc.

Pro českou dvojici bylo i tak desáté místo druhým nejlepším výsledkem v zatím krátké historii této disciplíny na mistrovství světa.

„Máme na to, abychom v této disciplíně předváděli daleko lepší výsledky. I pro mě to může být dobrý závod. Když na to mám, tahle krátká trať mi svědčí. Ale musím být fyzicky i psychicky fit na střelnici, a to teď nejsem,“ zalitoval. „Měl jsem štěstí, že jsem měl v týmu Makulu, která to dost zlepšovala a odvedla skvělou práci,“ děkoval své parťačce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.