Hlavní obsah

Masakr, vždyť já neslyšela ani svůj dech! Davidovou ohromil unikátní novoměstský kotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objevila se na startu s číslem dvanáct na hrudi, moderátor ohlásil její jméno a decibely ve Vysočina Areně zaplněné 19 600 diváky vylétly nahoru. Markéta Davidová je pro biatlonové fanoušky v Novém Městě na Moravě největším tahákem, a tak po závodě spíše než o dvou chybách na střelnici, které ji ve sprintu sesunuly na šestnácté místo, mluvila o dechberoucí atmosféře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová při střelbě během sprintu.

Článek

„Je to masakr,“ uznale pokyvovala hlavou. „Já ani neslyšela svůj dech,“ vyprávěla a musela zvýšit hlas, aby byla slyšet přes fanoušky, kteří aplaudovali finišujícím závodnicím i ze závěru startovní listiny.

„Líbí se mi, že nefandí jen nám, ale všem. Já se to snažím brát v pozitivním směru, nehroutím se, že to je hlasité nebo že jsou zraky upřené na nás. O to víc se těším na víkend,“ vyhlížela sobotní stíhačku a nedělní smíšené štafety. „Tohle nikde jinde nezažijete,“ přikyvoval asistent trenéra Jiří Holubec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká biatlonistka Markéta Davidová během sprintu žen v rámci Světového poháru v biatlonu

Ve stíhacím závodě bude muset Davidová zabrat, na elitní desítku ztrácí 26 sekund, manko nabrala po trestných kolech, kdy si jedno nedobrovolně dopřála po položkách vleže i vestoje. „Jedna plus jedna není špatné, ale pokud chceme být top, musí tam být nuly,“ věděl Holubec.

I když foukalo více než při mužském sprintu, chyb bylo celkově méně. Do elitní patnáctky vedla cesta maximálně s jednou minutou ránou.

„Za dvě je moc, ale ne tolik, abych si řekla, že jsem to nezvládla. Nehroutím se z toho, ale mohlo to být veselejší,“ věděla Davidová, která se na stejném místě v roce 2020 blýskla třetím místem. „Na trati jsem se cítila podobně jako na konci v Oberhofu, měla jsem dobré lyže,“ pochvalovala si osmá žena celkového pořadí Světového poháru, která se až v závěru světového šampionátu dostávala do běžecké pohody.

A to si v pátek tempo hlídala, aby se nenechala bouřícími diváky vyhecovat až moc. „Trochu jsem se bála, jestli jsem první kolo nepřepálila, jak jsem je cítila v zádech. Na druhou stranu, kdy jindy to zkusit než teď,“ popisovala své nastavení 26letá biatlonistka z Janova nad Nisou.

Stíhačky se jedou v Novém Městě na Moravě v sobotu od 13.50 (muži) a 15.45 (ženy, oboje na ČT sport), mezi závody převezmou bronzové medaile členky české ženské štafety z olympiády v Soči.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články