Hlavní obsah

Nic tak dominantního jsem nezažil! Krčmář smekl před norským esem i neskutečnou kulisou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do cílové rovinky hnal Michala Krčmáře řev téměř 16 tisíc fanoušků, i díky nim ze sebe vymáčkl nejzkušenější český biatlonista všechny síly. S jednou chybou na střelnici mu to v Novém Městě na Moravě stačilo na 13. místo, se slušnou výchozí pozicí pro stíhačku. Závod zhodnotil i v následujícím videu.

Michal Krčmář byl se svým výkonem spokojený. Nechal jsem tam absolutní maximum, těším se na stíhačkuVideo: Sport.cz

 
Článek

Kolik procent výkonu navíc vám dodá taková podpora?

Nejde to vyčíslit, ale když jste na hraně maximálního úsilí, dokážete ze sebe vymáčknout ještě trochu víc. I když ten závod bolí, je příjemné, jak vás ženou vpřed všude kolem trati, diváci jsou odměna. Jsem opravdu rád, že se po té pauze mohli vrátit. Byli neskuteční v takovém počtu i ve všední den. V sobotu to bude něco neskutečného, na to se moc těším.

Kolik příbuzných se dorazilo podívat speciálně na vás?

Mám tu obvyklý fanklub, mamka, taťka, přítelkyně s naším synem. Plus je na to navázáno asi dalších dvacet lidí. O dalších známých se dozvídám postupně, když mi píšou, že tu budou, podpora je velká.

Biatlon v Novém Městě na Moravě konečně i s fanouškyVideo: Sport.cz

Jak hodnotíte třinácté místo?

Nebyl to extra famózní závod, ale lepší standard v této sezoně určitě ano. S výkonem jsem spokojený. Bohužel přišla chybička vleže, ale na trati jsem nechal všechno. Samozřejmě elitní desítka by byla fajn, to mě mrzí. Ale hodnotím spíš pocit z toho, co jsem předvedl a ta desítka není pro stíhací závod daleko.

Jen tři sekundy.

A půl minutky na třetího Nora Christiansena, což je jedna rána. Je to vyrovnané a otevřené.

Po tréninku jste přitom přiznal obavy, jestli jste stihl po mistrovství světa zregenerovat.

Trochu se přiznám, že jsem to i v sobě hrál na takovou únavu, abych od sebe neměl velké očekávání. Pracoval jsem na tom, abych do závodu šel s čistou hlavou a prodal, na co mám. Únava tam byla, ale udělal jsem si i malou berličku, aby bylo jednodušší závod zvládnout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Krčmář spěchá po trati v Novém Městě na Moravě.

Kromě bezkonkurenčních Norů se hodně chybovalo na střelnici, přitom nefoukalo.

Ta trať tady není jednoduchá s příjezdem na stadion. Vezme to energii. A čím jste unavenější, tím hůř se vám střílí, to může být jeden z faktorů. Druhý může být ten, že dobré počasí může někdo podcenit a řekne si, že je všechno ideální.

Co jste říkal na další představení fenomenálního Johannese Thingnese Bö? Vyhrál s půlminutovým náskokem…

Smekám klobouk. Za svou kariéru jsem nezažil nic tak dominantního. A nejen on, celý norský tým je perfektně připravený a ostatním moc nedávají šanci. A když už, tak jen malinkou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články