Hlavní obsah

Moment, který mě zlomil. Proč česká biatlonová jednička změnila své uvažování?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Už netrpělivě vyhlíží ostrý start sezony ve švédském Östersundu. Poslední mohykán ze silné české biatlonové sestavy Michal Krčmář bude v nastávající zimě obhajovat olympijskou medaili v destinaci, o níž má zatím stejně jako jeho reprezentační kolegové minimum informací. V premiérovém díle podcastu Mixzóna se ale rozvyprávěl i o tom, jaký moment kariéry změnil jeho uvažování.

Foto: Sport.cz

Hostem podcastového pořadu byl biatlonista Michal Krčmář.

Článek

Ač na to stříbrný medailista z her v Pchjongčchangu nevypadá, v mládí býval cholerik. „Ve čtrnácti patnácti letech jsem byl opravdu vznětlivý, až moc,“ vrací se vzpomínkách dnes třicetiletý rodák z Vrchlabí. Pak ale přišla situace, po níž výrazně zklidnil.

Emotivní ale zůstal, jak bylo vidět v televizních rozhovorech právě po jeho zatím životním úspěchu v Koreji i při loučení Ondřeje Moravce na konci minulé sezony.

Foto: Michal Osoba

Biatlonista Michal Krčmář ve studiu podcastu Mixzóna.

„Pokud chcete něco dokázat, emoce k tomu patří a mně se u sportu líbí. Já jím poručit neumím a ani nechci,“ vysvětluje.

V Mixzóně Krčmář mluví také o tom, co mu nejvíc chybí z éry parťáků Jaroslava Soukupa, Michala Šlesingra a Ondřeje Moravce, co čeká od her v Pekingu, proč by chtěl vidět v akci naživo Cristiana Ronalda a proč ani jako fanoušek sportovních biografií nikdy nečetl knihu Gabriely Soukalové.

Reklama

Související témata: