Hlavní obsah

Na trati dostávám velkou nálož, posteskla si chraptící Davidová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlaté číslo na hrudi Markéty Davidové zůstalo vzpomínkou na dva roky starý triumf při mistrovství světa v Pokljuce, v Oberhofu česká biatlonistka o cenné kovy nebojovala. Tři chyby na střelnici ji seslaly na závěr první desítky a v její tváři se zračily rozpaky.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Markéta Davidová při vytrvalostním závodě na MS v Oberhofu.

Článek

Oberhof (od našeho zpravodaje) ‑ Ve své parádní disciplíně na 15 km už získala kromě světového titulu i malý křišťálový glóbus, v Oberhofu ale není v ideálním rozpoložení. „Spokojená nejsem, jela jsem sem s ambicemi na vyšší místa,“ přiznávala. Před nejdelším závodem brala na šampionátu šesté místo ve sprintu a šestnácté ve stíhačce.

Po ní ji navíc postihlo lehké nachlazení, které se projevilo zejména na hlasivkách. „Necítím na sobě, že bych měla být nemocná, ale samozřejmě mě nebaví, když mě bolí mluvit. Ráno jsem nemohla mluvit vůbec,“ popisovala chraplavým hlasem 26letá biatlonistka.

„Občas to mívám z roušky, když nosím hodně respirátor. Měla jsem to (na soustředění) v Ridnaun, pak se můj stav zlepšil, ale od úterý je to zase ještě horší. Nic moc nepomáhalo, výkon to ale asi neovlivnilo,“ ujišťovala Davidová.

V Pokljuce dominovala díky čisté střelbě, teď chybovala vždy jednou na první třech položkách, když vítr biatlonistkám komplikoval střelbu. „Nejsem tu v ideální běžecké formě, a to mě trochu sráží psychicky i při té střelbě,“ popisovala své pocity při příjezdu na střelnici.

„Snažím se, jenže spíš mám v hlavě trochu bordel,“ posteskla si. „Ale kdybych se cítila líp, i ty tři chyby by byly docela v pohodě. Jenže tím, že na trati dostávám velkou nálož, tak si tři dovolit nemůžu,“ věděla Davidová.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Markéta Davidová při vytrvalostním závodě na MS v Oberhofu.

Však Francouzka Simonová byla se třemi trestnými minutami pátá, jenže běžela o 80 sekund rychleji. „Mrzí mě, že i když jsem tu ve sprintu dala dvě nuly, nejsem v optimální běžecké pohodě a že jsem tu šanci nevyužila líp,“ vracela se k úvodnímu individuálnímu závodu.

Spravit náladu si může teoreticky hned ve čtvrtek, pokud se rozhodne nastoupit do smíšené štafety dvojic (od 15.10, ČT sport) po boku Michala Krčmáře. „Mám ráda výzvy, ale nevím, jestli to není zbytečně velké sousto. Musíme to probrat, také záleží, co se stane s tím hlasem,“ říkala. Druhou adeptkou je Tereza Voborníková, která byla ve středu 45.

Reklama