Hlavní obsah

Nadvláda Norů ve smíšené štafetě skončila. Stál jsem tam jak idiot, zlobil se Tarjei Bö

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět let nepoznala norská smíšená štafeta hořkost porážky na mistrovství světa v biatlonu. Až v Novém Městě se Seveřané museli sklonit před Fillonem Mailletem a spol. z Francie, kteří oslavili zisk historicky třetího zlata v této disciplíně. Nazlobený sám na sebe a na trať byl po závodě třetí muž celkového hodnocení Světového poháru Tarjei Bö, který norské snažení o obhajobu rozjížděl a kterému druhá střelecká položka nevyšla podle představ.

Sestřih závodu smíšených štafet na biatlonovém MS v Novém Městě na MoravěVideo: Česká televize

 
Článek

I přes nepříjemný déšť, teplotu nad nulou a silný vítr byla norská štafeta jasným favoritem. Tarjei Bö na první střelbě vyčistil všechny terče na první pokus, přesto ze střelnice odjížděl se ztrátou sedmi vteřin na vedoucí Němce. „Chcete předvést show, když jdete první úsek, ale Strelow byl šíleně rychlý a stejně tak Perrot,“ řekl Bö po závodě.

Rodák z norského Strynu na trati vteřinky dohnal, a na stojku dokonce přijel jako první, jenže druhá střelba se mu nevydařila. Musel dvakrát dobíjet a štafetu předával se ztrátou téměř 17 vteřin.

První den biatlonového MS v Novém Městě na Moravě

„Stál jsem tam jako idiot a musel dobíjet. Bylo by skvělé předávat vepředu, ale oni byli hrozně rychlí,“ zlobil se na sebe Bö a přiznal, že mu dělal problémy i čerstvě navezený sníh. „Když jsou pod sněhem díry, nikdy nevíte, kde se opřít do hole. Doufám, že se to během šampionátu zlepší.“

Norsko se po první etapě už do vedení nedostalo, a nakonec skončilo na druhém místě. „Naším cílem bylo vyhrát zlato, ale byl to velmi těsný závod. O medaile se rvalo několik zemí. Se stříbrem bychom měli být spokojení. Doufám, že nám to dodá pozitivní energii do dalších závodů,“ zhodnotila zisk druhého nejcennějšího kovu Ingrid Landmark Tandrevoldová.

Francie štafetu nakonec ovládla bez větších komplikací, třetí dojelo Švédsko, na historickém čtvrtém místě jen o vteřinu za ním Švýcaři. Domácí štafeta propadla a skončila až na 14. místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.