Hlavní obsah

Naprostá dominance biatlonového týmu, kterým zmítají obvinění i soudy. Neuvěřitelné, smekaly i Češky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po ženském sprintu se moderátoři ve Vysočina areně s nadsázkou ptali, jestli mají organizátoři k dispozici dost francouzských vlajek. Při vyhlášení medailistek totiž jiné nebyly třeba, když zástupkyně země galského kohouta obsadily první čtyři místa. Naprostá dominance týmu, v němž přitom vztahy mají od léta k ideálu daleko.

Sestřih sprintu žen na biatlonovém MS v Novém Městě na MoravěVideo: Česká televize

 
Článek

„Úžasný pocit vyhrát a sdílet pódium s krajankami, o tom jsme snily. Tenhle den si budu pamatovat napořád,“ vyprávěla na tiskové konferenci Julia Simonová. S vedle sedící týmovou kolegyní Justine Braisazovou-Bouchetovou přitom vede soudní spor.

Čerstvá vicemistryně světa spolu s dalším členem realizačního týmu zažalovali Simonovou za odcizení kreditní karty a následné nákupy v hodnotě 2000 euro. Obviněná reagovala, že naopak jí byla odcizena identita a je v celé kauze obětí. Simonová pak přes léto raději trénovala individuálně, až před zimou se vrátila k reprezentaci.

Už v sezoně Francouzky předváděly parádní formu a v Novém Městě na Moravě, kde vládly už smíšené štafetě, odskočily zbytku biatlonového světa o parník.

„Bavila jsem se s Julií, když jsme odjížděly z Anterselvy. Říkala, že si jedou domů odpočinout, mají národní šampionát – a pak se sejdou až tady. Zjevně se vyplatilo, přijely moc dobře připravené,“ uznala nejrychlejší Češka Markéta Davidová.

„Myslím, že to nikdo nečekal. Klobouk dolů, že se zvládly takhle vyladit. Neuvěřitelné,“ přitakávala i její kolegyně Tereza Voborníková.

Však Braisazová-Bouchetová byla na trati o 29 sekund kratší dobu než druhá nejrychlejší Slovinka Anamarija Lampičová, která ještě před dvěma lety patřila k elitě mezi v běhu na lyžích. „Jsem šťastná, že jsem po štafetě vylepšila střelbu,“ oddechla si při vzpomínce na trestné kolo Braisazová-Bouchetová, které se vloni narodila dcera Come.

Bronzová Lou Jeanmonnotová si během závodu prožila dost nervů, když startovala s číslem 5 a pak čekala, jestli na stupních vydrží, až dorazí do cíle zbylých 88 biatlonistek. „Nedala jsem telefon z ruky, pořád jsem koukala, kdo mě může ještě předjet,“ přiznávala.

Nakonec ji nejvážněji ohrozila krajanka Sophie Chauveauová, o necelé čtyři sekundy pomalejší. Také ji Jeanmonnotová při vítězné Marseillaise vzala k sobě na třetí nejvyšší stupínek. „Zasloužila si to. Měly jsme těsný závod, tak to bylo, jako bychom obě vyhrály bronz,“ vysvětlovala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.