Hlavní obsah

Ne, ne, ne... Elitní biatlonista letěl na MS ze srázu. Zachraňovali ho fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechtěnou hvězdou sestřihů nedělního stíhacího závodu na MS v biatlonu se stal ostřílený veterán Andrejs Rastorgujevs. Zkušeného Lotyše museli v Oberhofu vymotávat ze záchranné sítě podél trati.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Lotyš Andrejs Rastorgujevs na trati stíhacího závodu na MS.

Článek

Rastorgujevs si sedmým místem ve sprintu vybojoval do nedělní stíhačky velmi dobrou pozici a v elitní desítce se navzdory dvěma minelám na střelnici držel i v neděli.

34letý matador ale nezvládl jeden z ostrých sjezdů na trati v Oberhofu, kde závodníci dosahují rychlosti až 80 km/h. Kamery ho zachytily, jak spadl na břicho a rukama se marně snažil zabrzdit sešup ze svahu.

„V takové rychlosti, při sjezdu. Ne, ne, ne ..." děsil se karambolu lotyšského závodníka komentátor švédské televize SVT Ola Bränholm. „Udělal tuleně. Anja Pärsonová by na něj byla hrdá," připomněl komentátor oblíbenou oslavu bývalé švédské lyžařky, která se po svých triumfech klouzala po břiše.

Rastorgujevs se nedokázal ani udržet na trati a sesunul se ze srázu, kde jej zachytila síť. Do ní se zapletla i hlaveň jeho zbraně. Zpátky na nohy a na trať se tak Rastorgujevs dostal až díky pomoci fanoušků a organizátorů.

„Tohle ale není vůbec jednoduché, s tepovkou na 190 se vymotávat ze sítě," podotkl televizní expert Björn Ferry.

Rastorgujevs si i přes nepříjemný pád a s ním spojenou značnou časovou ztrátu nakonec dojel pro solidní deváté místo.

Reklama