Hlavní obsah

Nechutné. Tady šlo o život, vyděsil biatlonové hvězdy incident v Novém Městě na Moravě

Nové Město na Moravě

K velkému neštěstí chybělo v biatlonové aréně v Novém Městě na Moravě opravdu jen málo. Před pátečním sprintem žen Světového poháru, kdy se to na trati hemžilo lidmi, spadl přímo do ní stožár umělého osvětlení. Zařízení naštěstí nikoho nezasáhlo, i když před i za místem dopadu se nacházelo hned několik osob, které pád evidentně vystrašil. Incidentu si všimli v řadě biatlonových bašt.

Foto: Repro SVT

Pád osvětlení do tratě před sprintem biatlonstek v Novém Městě na Moravě.

Článek

„Před dnešním sprintem žen jsme měli nepříjemný incident, když na posledním stoupání před cílem spadlo jedno z provizorních zařízení umělého osvětlení do trati. Několik lidí mělo velké štěstí, že se jim nic nestalo. Tohle se samozřejmě nemělo vůbec přihodit," uvedl v oficiálním prohlášení ředitel závodu Borut Nunar.

„Ráno jsme zařízení po silném větru pečlivě zkontrolovali, jestli jsou stabilní. V té době bylo vše v pořádku, ale s tím, jak sníh rychle tál, fixace jednoho ze sloupů povolila a následně se zařízení zřítilo do trati. Incidentu litujeme, odteď vše podrobujeme trojnásobné kontrole," dodal.

Nehoda, která mohla mít fatální následky pořádně vystrašila i elitní závodnice.

„Vypadalo to opravdu ošklivě. Velké štěstí, že tam zrovna nikdo nebyl. Je nechutné vidět takové obrázky, to by se nemělo vůbec stát," děsila se norská hvězda Marte Olsbuová Röiselandová v rozhovoru pro televizi NRK.

„Tady mohlo jít o život, kdyby to někoho trefilo do hlavy," doplnila její krajanka Karoline Knottenová.

„Samozřejmě bylo dost nepříjemné, že se tohle stalo, ale nebojím se, že by se to mělo opakovat. Věřím organizátorům a vedení závodu, že mají situaci pod kontrolou," uklidňovala vyhrocené emoce švédská olympijská šampionka Hanna Öbergová pro televizi SVT.

Televizní expert NRK Ola Lunde označil incident za obrovskou chybu organizátorů. „Tohle mohlo lidi stát život. Být tam někdo o sekundu dřív, mohlo se stát neštěstí," uvedl s tím, že podobnou nehodu si vybavuje z ruského Chanty-Mansijsku z roku 2016.

Reklama

Související témata: