Hlavní obsah

Nejsem zloděj, ale oběť. Biatlonový skandál nabral nový obrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je s ní zbytek biatlonové reprezentace v ostrém sporu, který řeší právníci, a sama se ocitla pod nepříjemným tlakem kvůli obviněním z krádeží, nenechává se poslední celková vítězka biatlonového Světového poháru Julia Simonová rozhodit z koncentrace na novou sezonu. V dost bizarní kauze navíc poskytla zajímavé vysvětlení.

Článek

Celá aféra už se vleče takřka rok, na veřejnost se ale dostala až letos v létě, kdy francouzský sportovní list L´Equipe přišel s informací, že Simonová čelí hned dvěma obviněním z krádeže peněz z kreditních karet, které patřily členům národního týmu. Jednou z obětí je olympijská šampionka Justine Braisazová-Bouchetová, druhým okradeným pak má být jeden z členů realizačního týmu.

Simonová nicméně i s tímto problémem dokázala vyhrát Velký křišťálový glóbus a na podobné mety se připravuje v ústraní i nyní. Trénuje individuálně pod dohledem někdejšího kouče mužské reprezentace Patricka Favreho.

„Ať jsem s francouzským týmem nebo doma, makám pořád stejně. A už se nemůžu dočkat, až budu závodit s ostatními a uvidím, na čem jsem,“ vykládala v rozhovoru pro Nordic Magazine.

Zároveň se dál brání obviněním z krádeže ze strany reprezentačních kolegů. Sama se naopak cítí být obětí.

„Je pravda, že ty kreditní karty byly použity k nákupům mým jménem, ale já sama jsem oběť. Moje jméno bylo využito bez mého vědomí. Takže jsou oběti a já jsem jednou z nich. Myslím, že mi byla ukradena moje identita. Už jsem podala žalobu,“ uvedla nedávno Francouzka v rozhovoru pro listy Le Dauphiné a L'Équipe.

Atmosféra ve francouzské ženské reprezentaci nejspíš zůstane i v nové sezoně hodně napjatá. Nelze ale očekávat, že by se to na Simonové nějak výrazně projevilo ve výkonnosti a výsledcích.

„Viděli jsme se a pozdravili. Bylo na ni vidět, že už teď je ve výborné formě. I v minulé sezoně, kdy už jsem o tom jejím problému věděla, bylo evidentní, že tou situaci není sportovně naprosto nijak ovlivněna,“ komentovala pro server Fondo Italia svoji soupeřku jedna z nejbližších konkurentek Dorothea Wiererová po setkání na tradičním festivalu Martina Fourcadea.

Související témata: