Hlavní obsah

Nemilé překvapení, smála se Davidová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může oživovat vzpomínky na dávný úspěch, první tréninky jí ale také hned připomněly i těžké nástrahy na trati. Markéta Davidová se s dalšími reprezentanty v Otepää chystá na další díl Světového poháru, předposlední v tomto ročníku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Markéta Davidová během olympijského stíhacího závodu

Článek

Estonské středisko zažívá premiéru, pro řadu závodníků je toto dosud hlavně lyžařské centrum dobře známým cílem. Markéta Davidová tu před čtyřmi lety brala titul juniorské mistryně světa ve stíhačce. Krásné vzpomínky na báječný rozjezd kariéry...

„Ale zapomněla jsem, jaké kopce tu jsou," hodnotila po prvních tréninkových jízdách pro ČT. „Nemile mě to překvapilo," dodávala s úsměvem před porcí dalších závodů, při nichž v závěru tohoto týdne může přidat další světlé momenty do svého biatlonového životopisu.

Jako první dnes v Otepää od 14:30 pojedou o body ve sprintu muži. Bude u toho i pět českých závodníků. Jonáš Mareček zažije svůj vůbec první sólový start v elitním seriálu. S ním pojedou i Michal Krčmář, Adam Václavík, Jakub Štvrtecký a Mikuláš Karlík.

Sprint žen se jede ve stejnou hodinu zítra. K Davidové, Lucii Charvátové, Jessice Jislové a Evě Puskarčíkové, Elišce Teplé přibyla i čerstvá juniorská mistryně Tereza Voborníková, kterou trenéři původně zvažovali až pro závěr seriálu v Oslu.

Paralelně se Světovým pohárem se v Ridnaunu během tohoto víkendu jede i druholigový IBU Cup.

Reklama

Související témata: