Hlavní obsah

SP v biatlonu: Program a výsledky závodů v Otepää

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec biatlonové sezony je za dveřmi a elitní závodníky čeká předposlední podnik Světového poháru. Ten bude poprvé v historii hostit estonské město Otepää, kde se již zítra poběží sprint mužů. Zde najdete podrobný rozpis závodů i výsledky.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Naváže Jessica Jislová na skvělé výkony z Kontiolahti také v Estonsku?

Článek

Sportovní centrum Tehvandi čeká ve Světovém poháru v biatlonu velká premiéra. S areálem na jihovýchodě Estonska je však spjatá dlouholetá tradice v pořádání Světového poháru v běhu na lyžích, ten se zde jel poprvé už v roce 1999. Před čtyřmi lety se zde konalo biatlonové mistrovství světa juniorů.

Program 9. dílu SP v biatlonu v Otepää 2022

Předposlední díl Světového poháru začíná ve čtvrtek 10. března sprintem mužů, ženy poběží nejkratší závod o den později. V sobotu a neděli jsou na programu stíhačky a smíšené závody.

Podruhé v sezoně Světového poháru uvidí fanoušci závod smíšených dvojic. Poprvé se závod na 6 a 7,5 kilometru jel v lednu v Oberhofu a české duo Puskarčíková - Václavík obsadilo 12. místo.

Na rekordní sedmý triumf ve stíhačce v řadě bude v Estonsku útočit Francouz Fillon Maillet, který minulý týden v Kontiolahti vyrovnal stávající rekord svého legendárního krajana Martina Fourcada. Dosavadní lídr Světového poháru si ve Finsku zajistil malý křišťálový globus v této disciplíně a v Otepää se může stát celkovým vítězem šampionátu.

Češi v Otepää

Na celkové umístění v první desítce SP stále útočí Markéta Davidová, která se momentálně drží na 11. pozici seriálu a na desátou Francouzku Julii Simonovou ztrácí osmnáct bodů. Skvělou 18. příčku v celkovém pořadí drží Jessica Jislová, která bude v Otepää navazovat na skvělé výkony z minulého týdne.

Aktuální pořadí českých biatlonistů v celkovém hodnocení SP

MužiŽeny
28. Michal Krčmář11. Markéta Davidová
64. Adam Václavík18. Jessica Jislová
72. Jakub Štvrtecký66. Eva Puskarčíková
Mikuláš Karlík (nebodoval)72. Lucie Charvátová
Vítězslav Hornig (nebodoval)86. Tereza Voborníková
Milan Žemlička (nebodoval)87. Tereza Vinklárková

Reklama

Související témata: