Hlavní obsah

Ostrý boj je tu. Davidová v klidu. Ale co další biatlonisté?

Půlka míst je obsazená. O zbytek se odehraje na severu velký boj. V rámci závěrečné přípravy dostane definitivní podobu nominace českého biatlonového týmu pro start SP v Östersundu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová na archivním snímku.

Článek

Na přelomu listopadu a prosince tam mají jistotu startu Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký a Mikuláš Karlík.

O zbylých členech týmu rozhodnou kontrolní závody v norském Sjusjönu, kde se už odehrává závěrečná příprava reprezentantů před sezonou.

"Pro nás to budou nominační závody. Na základě jejich výsledků vybereme zbylé dva muže a tři ženy pro Světový pohár. Všichni mají šanci dát o sobě vědět a vybojovat si místo v týmu," uvedl sportovní ředitel Ondřej Rybář na webu biatlonového svazu.

Úřadující mistryně světa ve vytrvalostním závodě Davidová a stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu Krčmář jsou v týmu díky výsledkům ve Světovém poháru. Dvaadvacetiletému Karlíkovi zajistil místo v reprezentaci i titul juniorského vicemistra světa.

V Östersundu vstoupí do SP i Charvátová a Štvrtecký. "Oba prokázali svou výkonnost v přípravě při testech a závodech na kolečkových lyžích. Zároveň jsme přihlédli k jejich výkonům v uplynulé sezoně," řekl Rybář.

Na sever se postupně přesouvají všichni reprezentanti. V Norsku zatím nepanují ideální sněhové podmínky. Závodit se bude 13. a 14. listopadu. Na startu mají být i norští a francouzští biatlonisté. Na programu budou sprinty a hromadné starty.

Reklama

Související témata: