Hlavní obsah

Po velkém triumfu přišel malér. Biatlonistka zažila neradostné Vánoce

Po trochu nečekané, ale o to větší slávě záhy následovala těžká chvíle a nejisté vyhlídky. Biatlonistka Anna Magnussonová ze Švédska po předvánočním triumfu ve sprintu při Světovém poháru v Annecy těsně nato dostala covid-19. A jak pro ni bude sezona pokračovat, je v tuto chvíli ve hvězdách.

Foto: Profimedia.cz

Švédská biatlonistka Anna Magnussonová na snímku ze SP ve Francii v polovině prosince.

Článek

Další díl závodů Světového poháru v novém roce se neúprosně přibližuje, 5. ledna se elita sejde ve slovinské Pokljuce. Osmadvacetiletá Švédka však kromě toho, že Vánoce musela trávit víceméně sama, také netrpělivě vyčkává, jaké stopy na ní nemoc zanechá. Je to nejasné, i když projevy nemoci u ní nejsou hrozivé.

„Je nachlazená, ale doufáme, že se co nejdříve uzdraví. Máme plán, ale po covidu musíte být opatrný,“ uvedl švédský reprezentační trenér Johannes Lukas pro SVT Sport. Zda Magnussonová vyrazí 3. ledna se svými krajany směr Pokljuka, to se nedá odhadnout. Další radost po premiérovém triumfu v kariéře nemusí hned tak přijít.

Je jasné, že do závodu vyjede pouze v případě, že bude v plné síle. „Uvidíme, jak tělo na virus zareaguje. Provedeme testy a ujistíme se, že je na 100 procent v pořádku, než se rozhodneme,“ zdůraznil trenér.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ANNA MAGNUSSON (@magnussonanna)

V Annecy triumfovala před krajankou Linn Perssonovou a Němkou Denise Herrmannovou-Wickovou. Základem překvapivého úspěchu byl bezchybný střelecký výkon. Jejím dosavadním nejlepším umístěním ve Světovém poháru byla 23. pozice v sezoně 2016/17. Se švédskou štafetou získala stříbro na ZOH 2018 a MS 2019.

Reklama