Hlavní obsah

Davidová si nadávala. I přes šest chyb na střelnici se ale dostala na 22. místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Střelecky hodně nepovedený závod s hromadným startem odjely české biatlonistky při Světovém poháru v italské Anterselvě. Markéta Davidová se dopustila celkem šesti chyb a pouze solidní výkon na lyžích jí pomohl alespoň k 22. místu. Tereza Voborníková udělala dokonce devět chyb a skončila úplně poslední, třicátá. Jessica Jislová doplatila na prodělané zdravotní trable a při nejslabším běhu byla i s jediným trestným kolem v cíli až na 24. místě. Z vítězství v masáku se radovala obhájkyně velkého křišťálového glóbu Julia Simonová z Francie.

Foto: Petr Slavík, Český biatlon

Jessica Jislová na trati v italské Anterselvě

Článek

Jislová sice byla mezi devatenácti biatlonistkami, které odstřílely úvodní ležku čistě, ale na běhu české reprezentantky bylo od prvních stovek metrů znát, že není úplně fit, kvůli čemuž nejela v sobotu ani původně plánovaný mix dvojic.

Davidová a Voborníková bohužel chybovaly hned při první zastávce na střelnici dvakrát a z trestného kola se vracely až na chvostu třicetičlenného startovního pole se ztrátou přes minutu na Francouzku Simonovou, která táhla početnou čelní skupinu. Druhá položka pak umocnila její vedení. Krok s ní držely jen krajanka Jeanmonnotová.

Češky měly zase potíže se střelbou vleže. Když Jislová opouštěla trestné kolo, byla až čtyřiadvacátá. Davidová i Voborníková si znovu musely přidat dalších 300 metrů navíc, čímž pohřbily své šance na dobrý výsledek.

Na třetí položku se celé české trio dostalo se ztrátou přes dvě minuty a reálně jelo tak o umístění na hraně druhé a třetí desítky. Davidová zkusila při střelbě zariskovat a byly z toho další dvě rány mimo terč. „Můžu nadávat jen sama sobě, přitom vím, co mám dělat, jen se mi to na střelnici nepovedlo realizovat,“ zlobila se. Na trati zaostávající Jislové nepomohla ani nula, naopak Voborníkovou další chyby přilepily úplně na konec výsledků a celkově musela objet více než kilometr na trestném kole.

Díky čisté střelbě se na přední příčky k Francouzkám dotáhla Němka Voigtová, do hry o pódium se dostala i na lyžích hodně rychlá Švýcarka Häckiová-Grossová. Pro devátý triumf v závodě SP si nakonec dojela Simonová

Vedoucí žena seriálu Norka Tandrevoldová obsadila až sedmnácté místo. Davidová teprve na poslední stojce poslala do terče všech pět ran a na posledním kilometru pak předstihla i krajanku Jislovou, takže skončila z reprezentantek nejlépe na 22. místě. „Viděl jsem opravdu spoustu chyb na střelnici, bezprostředně v cíli ani pořádně nevidím příčinu toho výpadku,“ tvrdil trenér českých žen Egil Gjelland.

Světový pohár biatlonistek v Anterselvě - 12,5 km žen s hromadným startem
1. Simonová (Francie) 34:42,5 (1)
2. Jeanmonnotová (Francie) +8,9 (0)
3. Häckiová-Grossová (Švýcarsko) +20,7 (1)
4. Voigtová (Německo) +28,6 (0)
5. Knottenová (Norsko) +45,4 (2)
6. Vittozziová (Itálie) +49,3 (1)
---
22. DAVIDOVÁ (ČR) +2:56,8 (6)
24. JISLOVÁ (ČR) +3:13,2 (1)
30. VOBORNÍKOVÁ (ČR) +6:00,4 (9)
Stav Světového poháru
1. Tandrevoldová (Norsko) 719
2. Braisazová-Bouchetová (Francie) 689
3. Vittozziová (Itálie) 671
4. Simonová (Francie) 662
5. E. Öbergová (Švédsko) 602
6. Jeanmonnotová (Francie) 590
--
21. VOBORNÍKOVÁ (ČR) 201
22. JISLOVÁ (ČR) 193
24. DAVIDOVÁ (ČR) 179
35. ChARVÁTOV´Á (ČR) 110

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.