Hlavní obsah

Poplach v Hochfilzenu. Elitní biatlonista volal o pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na domácí půdě v Östersundu zažil parádní vstup do sezony, na níž by aktuálně druhý muž průběžného hodnocení biatlonového Světového poháru Sebastian Samuelsson rád navázal i v rakouském Hochfilzenu. Tam se ale ladění formy na dnešní sprint (11:25, online přenos na Sport.cz) v jednu chvíli trochu vymklo z rukou.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švéd Sebastian Samuelsson se při tréninku v rakosuku ztratil.

Článek

„Tak jsme na místě v Hochfilzenu. Jsou tu dlouhé tratě. Dokonce tak dlouhé, že jsme se s Peppe Femlingem ztratili," napsal švédský olympijský vítěz v týdnu na svůj Instagram. Přiznal, že si při tréninkové vyjížďce s reprezentačním parťákem museli zavolat pomoc.

Incident pak popsal novinářům na čtvrteční tiskové konferenci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sebastian Samuelsson (@sebastian_samuelsson)

„Vyjeli jsme si ven na klasiku. Měli jsme být pryč tak dvě hodiny, jenže pak se setmělo a my jsme zvolili špatnou trasu. Najednou jsme nevěděli, kde jsme," popisoval Samuelsson nečekané trable.

„Tušili jsme, že jsme někde poblíž hlavní cesty. Když jsme ale byli pryč déle než dvě hodiny, rozhodli jsme se zavolat si pomoc," pokračoval.

Dvojici zbloudilců se vydal hledat kouč Johannes Lukas, který byl na cestě z Mnichova.

„Teplota začala hodně padat dolů, takže když jsme mu volali, byli jsme už hodně promrzlí. Bylo od něj hezké, že pro nás dojel a odvezl nás," smál se Samuelsson na tiskové konferenci.

„Když volá Peppe Femling, vždycky to znamená, že se něco stalo. Ale byl jsem zrovna nedaleko od nich, tak jsem je odvezl. Nakonec to nebyl tak velký problém," komentoval incident kouč Lukas.

„Byl jsem docela nervózní. Protože to, co mi do telefonu řekli, nebylo úplně ideální. Hlásili mi: ´Jsme ve stopě někde v Rakousku. Nenapadlo nás, že jsme tak daleko od hotelu.´ Nakonec to bylo jen nějakých 15 kilometrů," dodal Lukas.

Reklama

Související témata: