Hlavní obsah

Poprask na SP v biatlonu. Norská ikona vyjela ve švédském dresu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve své době vládl světovému běžeckému lyžování, pro Norsko sbíral jednu medaili za druhou a nejen ve své zemi si vybudoval pozici sportovní celebrity. Ani po konci kariéry a turbulentních eskapádách v osobním životě ze světa sportu nezmizel. A pořád dokáže zaujmout. Tak jako nyní během Světového poháru v biatlonu ve francouzském Annecy.

Foto: Sport.cz

Petter Northug na archivním snímku.

Článek

Northug pracuje jako expert pro norskou televizi TV2, a to jak pro běžecké lyžování, tak i pro biatlon, na nějž stanice nově zakoupila vysílací práva. V Annecy se nicméně neomezil jen na roli teoretika před kamerou, ale vyrazil tam i přímo na trať.

A k překvapení všech vyjel ve švédské reprezentační kombinéze. Zapůjčil mu ji olympijský šampion Sebastian Samuelsson.

„Sebastian je ze švédského týmu mým nejlepším kamarádem, tak toho musím využít. Kombinézu jsem si tedy půjčil od něj," řekl oficiálnímu kanálu biatlonové unie IBU 36letý Nor.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený International Biathlon Union (@biathlonworld)

A svůj biatlonový kousek si náležitě užíval. „Byla to zábava. Obzvlášť, když máte k ruce Oleho Einara Björndalena, který vám pomáhá," pochvaloval si spolupráci s jednou z největších biatlonových legend.

Samuelsson prý neměl s poskytnutím kombinézy sebemenší problém. „Chtěl si půjčit švédský dres a já jsem měl zrovna jeden v záloze. Byl teda dost propocený. Jel jsem v něm v Kontiolahti i Hochfilzenu. Musel tedy vzít za vděk mým zasmrádlým outfitem," smál se Švéd.

„Já jsem s ním ještě neměla čas promluvit, ale zahlédla jsem ho tady. Je skvělé, že se takhle zapojuje, pořád je to obrovská ikona. A je s ním zábava," kvitovala přítomnost dvojnásobného olympijského šampiona a třináctinásobného mistra světa švédská biatlonistka Stina Nilssonová, které se do biatlonu rovněž vrhla ze špičky v běžeckém lyžování.

Reklama

Související témata: