Hlavní obsah

Dva čeští biatlonisté dojeli do desítky

V elitní desítce skončili dva čeští reprezentanti v pokračování IBU Cupu v Ridaunu. Čistě střílející Vítězslav Hornig byl ve sprintu mužů na 10 km v rámci třetího kola ´druholigové´ série biatlonistů devátý a Adam Václavík s třemi chybami skončil hned za ním. Oba už jsou i v elitní desítce průběžné klasifikace, a to v opačném pořadí než ve sprintu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Václavík na archivním snímku.

Článek

„Víťa Hornig závodil s nulou, což je pozitivní, ale také je třeba vidět, že na trati ztratil více než 50 sekund," uvedl trenér týmu Aleš Ligaun pro web biatlon.cz. Václavík podle něj potvrdil že patří mezi běžeckou elitu IBU Cupu. „Ovšem střelba v jeho podání je stále trochu loterie. Pozitivní je, že u obou existuje potenciál na zlepšení, přičemž u Adama to platí dvojnásob," pokračoval trenér pro svazový web.

„Věřím, že ve stíhačce, kde není tolik prostoru na přemýšlení, si budu počínat lépe a vyvaruju se laciných chyb," vyhlížel Václavík další start.

V akci byli i další Češi: 39. Mikuláš Karlík, 60. Josef Kabrda a 68. Ondřej Mánek.

V závodě žen byla nejvýše juniorka Tereza Jandová na 29. příčce, 32. skončila Tereza Vinklárková a 63. Kristýna Otcovská.

Vítězství si připsali Nor Endre Stroemsheim a Italka Federica Sanfilippová.

Reklama

Související témata: