Hlavní obsah

Pořadatelé biatlonového SP v Novém Městě varují: Lístky jsou, ale nekupujte je

Praha

Zatím zůstává záhadou, jak to bude s účastí fanoušků při plánovaných březnových závodech biatlonového SP v Novém Městě na Moravě. Oficiální předprodej vstupenek neběží a organizátoři nabádají, aby příznivci raději nepořizovali lístky z jiných zdrojů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci ve Vysočina Areně během stíhacího závodu v rámci Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě v roce 2018.

Článek

„Prozatím jsme pozastavili předprodej na Světový pohár v termínu od 11. do 14. března. Vstupenky tak nyní nekoupíte oficiální cestou, čímž také varujeme před překupníky," stojí na svazových stránkách.

Organizační tým řeší též, jak to bude s blokem závodů od 4. do 7. března, které se původně měly jet v Číně. Ale proběhne vůbec sezona tak, jak je teď načrtnuto?

A budou moct na tribuny fandové, a případně kolik? To v tuto chvíli netuší nikdo. Při startu seriálu v Kontiolahti bude tento týden hlediště obsazeno poněkud spoře, ale nebude prázdné. Pořadatelé některých dalších podniků už rovnou avizovali, že s fandy napočítají vůbec. A Nové Město?

Kdožví, jestli to i v nadcházející sezoně nebude stejné. Prorokovat se těžko kdo odváží. Třicet tisíc lidí v hledišti si momentálně asi při rozšíření nákazy nikdo nedokáže představit.

Vzpomeňme na minulou sezonu. Sněhu ubývalo, ale na pořádání SP ho bylo stále dost. Natěšení fandové ale nakonec do Vysočina areny nesměli. Tímhle vlastně to celé koronavirové trápení vlastně začínalo. Jen pár jedinců trčelo u plotů pár metrů od tratí.

Jak to může být teď? Pofrčí v té době třetí vlna pandemie? Nebo hodně vyřeší očekávaná vakcína a bude klid?

Organizátoři slibují, že ohledně lístků budou včas informovat. Možnosti zajistit si vstup na trhu přesto už jsou, ovšem bez záruky. „Překupníci (např. global-tickets.com) nadále nabízejí vstupenky, aniž by mohli garantovat jejich platnost. Navíc za výrazně vyšší ceny. Doporučujeme se těmto prodejcům vyhnout a s nákupem vstupenek počkat," vzkazují pořadatelé.

Jak podle vás v březnu 2021 proběhne SP v biatlonu v Novém Městě?
S diváky bez omezení
11,1 %
S diváky v omezeném počtu
60,2 %
Bez diváků
28,7 %
Celkem hlasovalo 477 čtenářů.

Reklama

Související témata: