Hlavní obsah

Pozor na zrádné sjezdy i nevyzpytatelný vítr! Davidová chce lepší pocit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned jako třetí vyrazí v pátek krátce po 14.30 (živě ČT sport) na 7,5 km dlouhou trať na mistrovství světa biatlonistů v Oberhofu Markéta Davidová. „Bude to hodně nevyzpytatelné, i kvůli větru,“ upozorňovala po čtvrtečním odpoledním tréninku.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Markéta Davidová na MS v Oberhofu.

Článek

Oberhof (od našeho zpravodaje) ‑ Nad biatlonovým areálem v Oberhofu ještě svítilo sluníčko, které má ale být s postupem času na šampionátu vzácnější. „A začal foukat studený vítr, ten je nepříjemný,“ hlásila Davidová.

Sama se na předpověď počasí obvykle dívá jen letmo. „Kouknu, jestli má pršet, nebo sněžit, abych věděla, co mám vytáhnout za oblečení. Jinak to moc nesleduju, ale většinou nám to řekne Egil, který to má pod palcem,“ s úsměvem odkazuje na norského kouče českého ženského týmu Egila Gjellanda.

Páté místo ze středeční smíšené štafety bylo pro tým povzbuzením, byť vlastní vystoupení ji úplně nenadchlo. „Týmový výkon byl super, zvládli jsme to dobře. Kdybych mluvila za svůj úsek, mně se zase tak dobře nejelo,“ přiznávala, že je do dalších závodů co zlepšovat.

Na místních kopcovitých tratích si chce ohlídat sjezdy, které dovedou být zrádné. „Nejsou úplně nebezpečné, pokud není led, jen dost rychlé. Je třeba si dávat pozor, aby se vám nechytla lyže,“ varuje.

Tereza Voborníková bude mít číslo 18, Lucie Charvátová 47, Eliška Václavíková 71 a Tereza Vinklárková 86.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články