Hlavní obsah

Problémy v norském biatlonovém týmu. Nejedu, řekla hvězda uplynulého šampionátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný biatlonový tým se nemůže pyšnit tak nadupanou sestavou jako Norové. Není proto překvapením, když se do hlavního týmu nedostanou všichni ti, kteří na něj výkonnostně i výsledkově mají. Takovým případem je i dvaatřicetiletý Erlend Bjöntegaard, který sice zazářil na uplynulém evropském šampionátu v Lenzerheide, ale pozvánku do A-týmu si nevysloužil. Byl však nominován do nižšího IBU Cupu, jenže to hrdě odmítl.

Foto: Profimedia.cz

Norský biatlonista Erlend Bjöntegaard na trati.

Článek

Kdyby se Bjöntegaard narodil někde jinde než v Norsku, zřejmě by se už připravoval na světový šampionát v Oberhofu, který startuje již příští týden ve středu. Naneštěstí je však členem aktuálně nejúspěšnějšího biatlonového týmu na světě, takže místo příprav na vrchol sezony se „plácá" v nižších soutěžích.

Startoval tedy na mistrovství Evropy v Lenzerheide, kde zazářil. Při svých čtyřech startech vybojoval tři umístění na stupních vítězů - dvakrát vystoupal na nejvyšší stupínek, jednou byl stříbrný. Norové jej tedy nominovali na víkendové závody IBU Cupu v Obertilliachu, ale to hrdý Bjöntegaard odmítl.

Norský tým jeho rozhodnutí blíže neokomentoval, více se k němu nevyjádřil ani samotný závodník. Je však možné, že podobné zacházení mu jen přiblíží konec kariéry, který už byl na spadnutí dříve. Zklamání z nemožnosti měřit se s nejlepšími je u něj totiž patrné.

Sám přiznal, že kdyby mu před letošní sezonou nenabídli díky jeho skvělým výsledkům v IBU Cupu start ve Světovém poháru ve finském Kontiolahti, skončil by. Vytrvalostní závod a následný sprint tak pro něj byly doposud posledními závody mezi elitou. Desáté, respektive 64. místo pro něj tak mohlo být i posledním umístěním ve SP v kariéře.

Reklama

Související témata: