Hlavní obsah

Rána pro superhvězdu. Röiselandová se ve Světovém poháru do Vánoc neobjeví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdá rána pro norský ženský biatlonový tým! Největší hvězda severského výběru a obhájkyně velkého křišťálového glóbu za celkové prvenství ve Světovém poháru Marte Olsbuová Röiselandová do bojů v seriálu minimálně do Vánoc nezasáhne. Trojnásobná olympijská vítězka z Pekingu podle norských médií není po prodělaných zdravotních problémech stále ještě fit.

Foto: Profimedia.cz

Hvězdná norská biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová na trati závodu SP v Holmenkollenu.

Článek

Elitní závodnici brzdily v posledních měsících zdravotní potíže. Nejprve prodělala covid-19 a v září pásový opar. „Dlouho nemůžu trénovat tak, jak jsem byla zvyklá a moje tělo v tuto chvíli snese jen krátkou a lehkou přípravu," přiznala před startem sezony.

Podle norských médií je jisté, že Olsbuová Röiselandová po absenci z úvodu SP ve finském Kontiolahti vynechá i následující program prestižního seriálu tento týden v rakouském Hochfilzenu i následnou zastávku ve francouzském zimním středisku Annecy.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Norka Marte Olsbuová Röiselandová při loňském SP.

„Je to pro mne těžká zkouška trpělivosti, už pochopitelně dost nudná. Tělo ale ještě zdaleka není tam, kde by mělo být a zdraví je to nejdůležitější, co člověk má," uvedla Olsbuová Röiselandová v tiskové zprávě norského svazu.

Jednatřicetiletá norská biatlonová hvězda se proto hodlá zaměřit na úspěch na světovém šampionátu, který se uskuteční od 8. do 19. února příštího roku v Oberhofu.

Norky v novém ročníku SP zatím na vítězství čekají. Vedle Olsbuové Röiselandové chyběla na startu v Kontiolahti také další reprezentační opora Tiril Eckhoffová, jež po prodělaném covidu dlouho pociťovala následky a dosud není zdravotně v pořádku. Nejlepšího umístění tak dosáhla Ingrid Landmark Tandrevoldová, jež obsadila v úvodním vytrvalostním závodu druhé místo a v průběžném pořadí SP figuruje na čtvrté příčce.

Reklama

Související témata: