Hlavní obsah

Smutek po Vánocích. Elitní biatlonistka nemůže závodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonový Světový pohár se v tomto týdnu ve slovinské Pokljuce dočká návratu a premiérového startu v této sezoně hvězdné Norky Marte Olsbuové Röiselandové. Vítězka posledního ročníku SP se vrací po vleklých zdravotních problémech. Ty naopak před prvním startem v novém roce vyřadily švédské eso Hannu Öbergovou.

Foto: @hannaaoberg

Švédská biatlonistka Hanna Öbergová bude v Pokljuce chybět.

Článek

„Bohužel, tento týden v Pokljuce závodit nebudu," napsala dvojnásobná olympijská šampionka a mistryně světa na Instagramu.

„Těsně před Vánoci jsem se nachladila a i když mi nebylo vyloženě špatně, nemoc trvá déle, než jsem čekala. Času je zkrátka příliš málo na to, abych se dokázala adekvátně připravit. Doufám, že se vrátím následující týden v Ruhpoldingu," vysvětlila Švédka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hanna Öberg (@hannaaoberg)

„Samozřejmě je smutné chybět na prvních závodech po Vánocích, ale ještě jsem se naplno nevrátila do tréninku," vysvětlovala 27letá závodnice pro Aftonbladet.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nordic Focus Photo Agency (@nordicfocus)

Kvůli zdravotním problém prořídla i česká soupiska. Z nominace pro první lednový podnik vypadla nemocná Lucie Charvátová, zdravotní potíže mají podle oficiálního svazového webu také Eliška Václavíková, Tomáš Mikyska a Vítězslav Hornig. Do týmu se naopak vrací Adam Václavík.

Reklama