Hlavní obsah

Šokující comeback po čtyřech letech! Hvězdná biatlonistka se vrací k závodění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženský biatlon zažije v příští sezoně jeden velký comeback! Přestože přesně před čtyřmi lety oznámila konec kariéry, nyní nejúspěšnější slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová hlásí návrat do soutěžního kolotoče.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Anastasia Kuzminová.

Článek

Trojnásobná olympijská vítězka se představí na mistrovství Evropy ve slovenském Osrblie, informoval o tom portál olympic.sk.

„Bude to náročné, chci absolvovat soustředění na soutěžní klání, ale nejsem připravena na vytrvalostní závod. Chci absolvovat sprinty a pomoci štafetám. Chci dokázat, že ani věk není překážkou. Je to pro mě výzva,“ informovala devětatřicetiletá rodačka z ruské Ťumeně v úterý.

Kuzminová se po konci kariéry věnovala práci s biatlonovou mládeží, uplynulé dva roky je i členkou výkonného výboru Slovenského olympijského a sportovního výboru. Nedávno běžela ve štafetě olympioniků na Mezinárodním maratonu míru v Košicích a ukázala se ve velmi dobré fyzické kondici.

Evropský šampionát v biatlonu bude Osrblie hostit od 24. do 28. ledna. Na programu budou vytrvalostní, rychlostní a stíhací závody a smíšené štafety. Kuzminová by si v případě, že by se jí kontinentální šampionát v domácím prostředí vydařil, mohla otestovat výkonnost i na únorovém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě.

Kuzminová získala během aktivní kariéry šest olympijských medailí (na třech různých hrách) - tři zlaté a tři stříbrné. Jednou se stala mistryní světa a vyhrála i 14 závodů Světového poháru. V roce 2009 při svém jediném startu na ME vyhrála sprint i stíhačku.

„Biatlonoví příznivci na Slovensku si nic lepšího nemohli přát. Budou si moci prohlédnout na domácích tratích závodit takovou famózní sportovkyni a profesionálku, jako je Nasťa. Věřím, že fanoušci přijdou v hojném počtu. A i pro naši novou mladou generaci to bude velká motivace, že se postaví ve stejné kombinéze spolu s takovou legendou. Je to velmi dobrá zpráva pro slovenský biatlon,“ řekl prezident Slovenského svazu biatlonu Peter Vozár.

Reklama

Související témata: