Hlavní obsah

Soukalová ve filmu. Zazní věci, které jsem nikdy nikomu neřekla, prozradila

Někdejší mistryně světa a vítězka Světového poháru v biatlonu Gabriela Soukalová natáčí s režisérem Petrem Větrovským autobiografický filmový dokument, který má být příští rok uveden do kin. A podtitul snímku Pravda se pořád vyplatí naznačuje, že půjde o hodně otevřenou zpověď.

Gabriela Soukalová na sebe v připravovaném dokumentu prozradí to, co ještě nikdy neřeklaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Tak, jak se v dnešní době podaří tajit asi jen zločin a nevěra, tak nám se povedlo dělat na snímku skoro rok, aniž by se o tom veřejně vědělo," prozrazuje Větrovský, tvůrce podobných filmů o bojovníkovi MMA Attilu Véghovi a fotbalovém útočníkovi Janu Kollerovi.

„Chtěl jsem konečně točit o nějaké ženě a na doporučení jsem objevil Gabču. V dnešní době je potřeba ukazovat příběhy těchto charakterově dobrých lidí. Podíval jsem se na její vítězné závody a viděl ten drajv a lvici, jak se namalovaná žene do cíle, což mě nadchlo. Ptal jsem se pak už jen svojí ženy Jíti, která je můj největší kritik, a i s jejím svolením šel do toho," tvrdí.

Teaser filmu Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatíVideo: VDN Promo TV, Sport.cz

Soukalová se myšlenkám na filmování nebránila. „Rozmýšlela jsem se nad točením asi dvě vteřiny, pak mě ale delší dobu trvalo, než jsem se tvůrcům otevřela. Nakonec ale ve filmu říkám všechno, tak jak cítím. Oživila jsem si úsměv i slzy, které mě provázely životem. Nikdy ode mě vůči Petrovi ale nezaznělo, to tam nedávej," přiznává bývalá biatlonistka.

Film, jehož první teaser můžete vidět na přiloženém videu, má nést název Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí. „V tom je obsaženo asi to hlavní poselství. Ve filmu zazní i věci, které jsem nikdy nikomu neřekla. Vedle toho tam bude rozhodně patrná i moje roztržitost, s níž celoživotně bojuju," prohlásila Soukalová, která naposledy závodila v březnu 2017.

Natáčení filmu Gábinu změnilo, už nechodí pozdě, ale s předstihem! Co dál práskl režisér?Video: Sport.cz

Kvůli problémům s lýtky přišla o ZOH 2018, kariéru už neoživila a na jaře téhož roku vydala autobiografickou knihu Jiná, ve které vyprávěla o svém dlouholetém boji s poruchou příjmu potravy i o rozporuplných vztazích. „Příběh, který půjde do kin, ale není zfilmovaná kniha. Je tam i ztvárněná další etapa, posledních šest let mého života, kdy už mě nechrání sportovní stěna, za níž se mi žilo možná jednodušeji. Doufám, že si tam každý divák najde nějakou paralelu," řekla Soukalová.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Soukalová mířila při sprintu ve finále SP v Chanty-Mansijsku přesně.

V době vydání knihy byla provdaná za bývalého badmintonistu Petra Koukala, s nímž se ale v roce 2020 rozvedla a vrátila se k dívčímu jménu. Navázala vztah s Milošem Kadeřábkem, s nímž má rok a půl starou dceru Izabelu. V televizi Prima donedávna moderovala pořad o celebritách nazvaný Showtime. Další otevřenou zpovědí, tentokrát na filmovém plátně, chce inspirovat ostatní.

„Doufám, že celkově ten můj příběh namotivuje spoustu lidí během života ve chvílích, kdy nám není do smíchu. Řekla bych, že kruh se uzavřel," prozradila Soukalová, která v sobotu v Novém Městě na Moravu spolu s bývalými reprezentačními kolegyněmi Evou Puskarčíkovou, Jitkou Landovou a Veronikou Vítkovou převezme dodatečně získanou bronzovou medaili ženské štafety ze ZOH 2014 na úkor ruského kvarteta usvědčeného z dopingu.

„Beru to jako satisfakci za svůj boj proti dopingu. Nemám s tou medailí ale spojené žádné zážitky, což pro mě vždycky bylo ve sportu klíčové, proto ji možná vydražím na charitativní účely," naznačila 33letá Soukalová, která si sice vyzkoušela štafetové klání při nedávné Jizerské padesátce, ale žádný návrat k biatlonu nechystá, i když ji sportování docela chybí. „Někdy mě svrbí kopyta, jak se tak říká. Taky ale vím, jak na tom jsem se silami a moc bych toho s flintou na zádech už nepředvedla," uznala.

Reklama

Související témata: